• cchaser

kierrätysfasisimia

Tämän kuun alusta rummutettiin uutta kierrätyssysteemiä meidän lähiössä. Omia roskapusseja ei enää saa käyttää, pitää ostaa kaupasta niitä joissa on kierrätysvero hinnassa mukana. Entisenlainen roskien jaottelu jossa piti jakaa jätteen kolmeen kategoriaan (poltettavat jätteet eli muovit ym, ei-poltettavat niinkuin pullot ja tölkit ja isot rokskat) korvaantui uudella jossa on jotain kuusi roskakategoriaa, pullot ja tölkit pitäisi nyt pestä ennekuin ne panee omiin kierrätyslaatikoihin ym. Sisäänkäynnin eteen on tullut valtavia pahvisia plakaatteja jossa kaikille taotaan uutta kierrätysajattelua kaaliin.

Bo-ya hermostui tänään kun laitoin aspiriinikääreen perusroskiin (entiset 'poltettavat jätteet'). Ei ei, ei sitä noihin. Nostin sen pois roskiksesta ja nyt se on tuossa pöydällä kun sille ei löytynyt oikeaa paikkaa.

Aivan naurettavaa hommaa vaivata ihmisiä noin tarkalla roskien jaottelulla ja pesemisellä. Vettä kuluu ihan hukkaan ja arvokasta aikaa. Mitäpä jos kauppiaat eivät enää pakkaisi kaikkea viiteen kääreeseen (suklaapatukkakin on täällä ensin muovipussissa, sitten on pahvikääre, muovi ja sen sisällä folio ja lopulta suklaati. Monesti jokainen suklaapalakin on erikseen pakattu koska kansa on sitä mieltä ettei ole hygieenistä syödä suklaata joka ei ole tuhanteen kertaan kääritty. Joku ystävä mainitsi joskus että fazerin sininen ei menisi japanissa kaupaksi koska se ei ole riittävästi paketoitu. hoh.

Yöllä oli vaihteeksi migreenikohtaus ja vatsan sisältö tuli ulos, tämä päivä omaa lomaa, lämppäri päällä ja telkkari kiinni. Jos huomenna jaksais paremmin.

2 kommenttia

Nermal

10.11.2008 13:28

Meilläpäin piti takavuosina lajitella erikseen polttokelpoinen jäte ja muu jäte. Järjestelystä luovuttiin koska ihmiset eivät osanneet lajitella oikein. Nyt pitäisi lajitella erikseen biojäte ja muu jäte. Ei taida lajittelu mennä kovin hyvin nytkään. Itse en ole koskaan lähtenyt mukaan jätelajitteluihin vaan olen aina laittanut kaiken samaan pussiin. Pidin vitsinä kun kuulin että maitotölkit pitäisi pestä ennenkuin ne vie keräysastiaan. En rupea pesemään roskia. En usko että jätelajittelulla oikesti säästetään luontoa juuri lainkaan. Kyllä pari tehdasta kuluttaa luontoa jo enemmän kuin koko Suomen kotitalousjätteet. Mielestäni on aika tekopyhää, että maitotölkki väärässä pussissa on väärin, mutta samaan aikaan kallioon upotetaan uraania. Silkan periaatteen vuoksi ei kannata kuluttaa voimia jäteshowhun.

cchaser

11.11.2008 05:00

Samalla linjalla täysin. Kutenkin lasi ja metallipurkit murskataan ja sulatetaan, mitä väliä sillä on onko sen murskan seassa kuivunutta kahvia tai tupakantumppi kun saavat tuhat astetta lämpöä päälle. Ihmisten kiusaamista.