• cchaser

haru basho

Huomenna alkaa sumon harubasho osakassa. Isoja miehiä furitsu-taikukanissa puolitoista viikkoa. Sumoo-sanit käyvät lähistöllä olevassa kylpylässä jossa voisin kuvitella useiden tuttavien myöskin käyvän sattuneesta syystä tässä lähipäivinä vaikka sattuisi olemaan hieman kaukana kotoa =)

Viime vuonna tapahtui seuraavaa:

"Muutampi viikko sitten oli Osakassa Haru-bashoo, suuri sumotapahtumoa. Kaikki kuuluisat O-sumoo-sanit olisivat paikalla ja mulla oli mielen pohjalla että pitää mennä katsomaan. Halvat paikat jostain kaukaa lähtisivät parilla tuhannella jenillä. Suunnitelma jäi muhimaan.

Sitten tapahtui jotain, en muista mitä mutta löysin itseni Kyotosta taas kerran. Masa (joka oli painija itsekin jossain vaiheessa) sanoi että lähdetäänkö yhdessä katsomaan Haru-bashoota ja mä sanoin heti että joo. Seuraavalle viikolle treffit sunnuntaina furitsu-taikukanin edessä.

Sunnuntai sitten tuli ja tavattiin Masan kanssa ja syötiin pippuri-jauhelihapihviä joka alkoi närästää. Furitsutaikukanin edessä ihmiset muodostivat kujan jota sumoosanit kävelivät sisään, kamerat räpsähtelivät ja sumot tulivat toinen toistaan hienoimmista autoista kisoihin.

Masa soitti ystävälleen joka on oya-kata (sumotallin päällikkö) ja meitä pyydettiin tulemaan takaovelle. Sinne mentiin. Vastassa oli oikein komea kaveri, puku päällä, ja se ohjasi meidät takakautta sisään. Backstagella jengi käveli ympäriinsä mawashi päällä. Me mentiin katsomoon ja valittiin paikat aika edestä, kolmannelta riviltä. Masa sanoi että jos joku tulee heittämään meitä pois (on varannut paikan juuri siitä kohtaa), meidän täytyy siirtyä.

Kuvasin paljon alkupään heikompia tyyppejä mutta sitten kun alkoi tulemaan vähän korkea-arvoisempia painioita kehään, meni niin mielenkiintoiseksi että panin kameran sivuun. Meiningin katseleminen telkkarista on täysin eri asia kuin paikan päällä. Masa nukkui koko ajan, se oli ollut edellisyön metrossa ja syönyt taikasieniä, eli aikas rämänä. Mua ei haitannut.

Kello tuli 6, Asashoryuu voitti vaikka kaikki huusivat sille että häviä, häviä ( Asashoryuu on mongolialainen joka ei ole sanonut poliittisesti korrekteja asioita japanilaisista). Mä olin tyytyväinen, paras mies voitti, ei sillä toisella kaverilla ollut mitään saumaa siinä systeemissä.

Seuraavana päivänä tuli Jasperilta postia, liitteenä kuva jossa minä ja Masa oltiin katsomossa. Jasperkin oli ollut mestoilla ja kirjoitti omaan blogiinsa jotain korkealentoista. Minä en."

Joka tapauksessa huomenna se alkaa taas. Pitääpä laittaa mama-sanille postia että lähdetäänkö katsomaan sumoa. Kamera lämpiämään.