• cchaser

betonipuu

pari päivää meni tutun arkkitehdin apumiehenä. Se on tekemässä asiakkaalleen kämppää josta käytetään täällä ilmausta 'desainaasu manshon', kämppä joka on vähän fiksumpi ja paljon kalliimpi kuin tavalliset.

Asunto jossa me työskenneltiin oli "wanruumu", yksiö. Pieni makuuhuone ja olohuone ja pikkuruinen mutta valoisa keittiö. Vessaan ja kylpyhuoneeseen muurari asensi espanjalaisia seinätiiliä.

Olohuoneen ja makuuhuoneen välissä oli paksu pylväs jonka arkkitehti halusi muuttaa puuksi josta lähti oksia. Ensimmäisenä päivänä tehtiin paperista ja kanaverkosta pylvään ympärille puun runko ja seuraavana aamuna eri suuntiin levittäytyvät oksat.

Arkkitehti halusi itse olla paikalla tekemässä kyseisen työvaiheen, se sanoi että puuseppiin ei voi luottaa kun kyse on luovasta työstä. Välillä työ aina keskeytyi kun se meni kauemmas istumaan ja katsomaan ja miettimään.

Sitten aloin sekoittamaan sementtiä jota aluksi yritettiin lastalla levittää mutta siitä ei tullut mitään. Otin sementtilälliä ämpäriin ja levitin sitä käsin. Oikeat raksamiehet naureskelivat että eivät ole koskaan nähneet moista tapaa levittää sementtiä.

kuudelta kaikki olivat jo väsyneitä, erityisesti muurari. Mutta meitä ei päästetty kotiin ennekuin betoni oli levitetty. Muurari otti herneen nenään ja alkoi vittuilemaan mulle kun arkkitehti lähti asioille. Just sellaista tyyliä että täällä otetaan kielitaidottomia gaijineita puoli-ilmaiseksi töihin (ja japanilainen ammattimies jää ilman töitä). Tunsin itseni virolaiseksi heittomieheksi. Jatkettiin hommia.

Kahdeksalta valu oli valmis ja piti paluumatkalla pistäytyä saman arkkitehdin suunnittelemassa italialaisessa ravintolassa katsomassa rikkoutuneita lattiatiiliä. Pojat palaveerasivat, minä istuin terassille ja tilasin viiniä ja pastaa. Antaa kavereitten paisutella mielessään kuinka paljon minä mahdoin saada palkkaa kahden päivän urakasta. Illalla oli vielä lämmintä, tässä on pari päivää ollut yhtä lämmintä kuin kotopuolessa kesällä.

Huomenna on kansallinen lomapäivä ja bo-ya menee tänään töihin. Hyvä hyvä, saa rauhassa työskennellä kotona pari päivää.