• Juksteri

Ansionsa mukaan

Martti Ahtisaari sai perjantaina Nobelin rauhanpalkinnon. Venäjän Nato-suurlähettiläs Dmitri Rogozin sanoi, että Ahtisaaren palkitseminen on häpeä Nobel-komitealle. Rauhanpalkinto ei voi koskaan miellyttää kaikkia, tällä kertaa Venäjää ja venäjämielisiä. Ahtisaari sai kuitenkin ansionsa mukaan. Hyvä rauhantyö palkittiin.

Myöhään lauantai-iltana kaksi mustaan nahka-asuun pukeutunutta homoa jonottaa edelläni yöbussiin. Jonossa on sekalainen joukko hyväntuulisia ihmisiä palaamassa kotiin. Jonon vieressä penkillä rötköttää humalainen, noin 35-vuotias mies inhon vääristämä ilme naamallaan. Hän höpisee katkeamatonta vihaa. Lauseita ei erota, vain yksittäisiä sanoja. Nahkahousut, homoseksuaalit, perse, tapan teidät.

Samalla penkillä istuu huvittunut parikymppinen mies ja sanoo , että taidat olla kova kaveri. Mies ärsyyntyy entisestään ja sanoo, ettei nuorempi kaveri voi olla hetero ja kysyy haluaako tämä tapella. Nuorempi kaveri on entistä huvittuneempi kliseisestä näytelmästä. Ärsyyntynyt mies nousee penkiltä ja alkaa läpsiä nuorempaa kaveria joka lyönnillä lujempaa. Lopulta nuorempi kaveri ei ole enää huvittunut vaan nousee ja lyö takaisin. Vihainen mies silmänräpäyksessä pelästyy ja juoksee kovaa vauhtia pakoon nuorempi kaveri perässään. Mies sai ansionsa mukaan. Paha sai palkkansa.

Saihan?

1 kommentti

audinkopoika

12.10.2008 22:54

Itse olin tyytyväinen, että Ahtisaari sai sen palkinnon. Silti en hyväksy hänen esittämää Naton kannanottoa. Eihän Nobelistit voi kaikessa loistaa.