• coco

Lahelta piti...

Aamulla 01 am herasin hyvaan tuoksuun.Nousin ylos katsoon ikkunasta ulos kuka bbque, grillaa ulkona tahan aikaan. En nahnyt ketaan. Sitten huomasin savua sisalla, manin keittioon ja siella oli pannu vahalla lammolla viela paalla. Ei ollut viela palanut,laitoin vetta siihen ja hellan pois off , aukaisin ikkunat enemman ja oven ulos. Miksi smokedetector ei toiminut oli syyna kun savu leijui vain matalammalla,ei ollut katossa. Kissat eivat yskineet koska lattialla ei myoskaan ollut savua. Se vain leijui in between. Brian nukkui koko ajan.

4 kommenttia

martin

21.1.2007 11:29

What a blessing!

Juksteri

21.1.2007 23:22

Viime syksynä heräsin yöllä samanlaiseen tilanteeseen. Haju tuli rappukäytävästä, ja pian olivat palomiehet paikalla. Huoltomiehen kanssa kävivät jokaisessa asunnossa, mutta savun lähdettä ei löytynyt. Joku asukkaista oli ilmeisesti keksinyt valmistaa pannulla yömurkinaa, mutta oli nukahtanut kesken touhun. Kenenkään savuhälytin ei reagoinut. Mutta ruoankäry ja häkä ovatkin kai vähän eri asioita. Häkä ei haise.

coco

22.1.2007 03:04

Haka ei haise,silla on carbonmonoxide halyyttimet myos hyva olla. En muista onko haka kevyempaa etta leijuu katossa vai raskasta, osaako kukaan sanoa?

Juksteri

22.1.2007 23:12

Wikipedia tietää. Häkä eli hiilimonoksidi on hieman ilmaa kevyempi kaasu. Lähellä merenpintaa litra ilmaa painaa 1,2 grammaa, 25C-asteinen hiilimonoksidi 1,145 g, lämpimänä vielä vähemmän. Eli häkä nousee kattoon. Kaikki palohälyttimet eivät tosiaan reagoi häkään.