Vuonna 2007 kansainvälinen yleisö ja sateenkaarikansa käänsi katseensa Nepaliin, pieneen vuoristomaahan, joka tuskin aikaisemmin oli aiheuttanut myönteisiä uutisia homomaailmassa. Sinä vuonna maan korkein oikeus hyväksyi joukon oikeudellisia päätöksiä sateenkaariyhteisön suojelemiseksi. Tällä päätöksellä Nepalista tuli ensimmäinen valtio Aasiassa, joka hyväksyi tasa-arvoisen avioliiton.
Mutta viime vuosina Nepal on joutunut poliittiseen kriisiin, jonka myötä maan hallitus on heikentynyt niin paljon, ettei se voi johtaa maata voimakkaalla kädellä. Tämän myötä homoyhteisöön kohdistuvat hyökkäykset ovat kasvaneet eksponentiaalisesti, ja Nepalista on tullut todella vaarallinen paikka.
Poliisi on käyttänyt lahjontasyytteitä Nepalin sateenkaariväestön oikeuksien puolesta taistelevan kansalaisjärjestön Blue Diamond Society toiminnan lamaannuttamiseksi. Human Rights Watch-järjestön sateenkaariväestön oikeuksien puolesta laaditun ohjelman johtaja Graeme Reid totesikin: ”Tilanne Nepalissa huononee hyvin nopeasti.”
Ongelma on niin vakava, että Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeuskomissaari Navanethem Pillay lähetti maaliskuun 22 päivänä varoituskirjeen Nepalin ulkoministerille Madhav Prasad Ghimirelle: ”Hallituksenne osoittama kiitettävä omistautuminen sateenkaariväestönne suojelemiseen on valitettavassa ristiriidassa äskettäin ilmestyneiden raporttien kanssa, joissa kuvataan joidenkin Nepalin poliisivoimien jäsenten ja muiden virkamiesten sateenkaariväestöön kohdistamia vihamielisiä tekoja ja simputusta. Olen viime viikkoina vastaanottanut sarjan ilmoituksia, joissa tuomitaan poliisin tekemä 50 transsukupuolisen henkilön ja sateenkaariväestön aktivistin pidätys ja häpeällinen kohtelu... tämän lisäksi näiden henkilöiden vapauttamisen ehdoksi on laitettu pikkumaisen takuusumman lisäksi ylimääräinen maksu."