Tasa-arvoinen avioliittolaki on tulossa eduskunnan lähetekeskusteluun

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Viime vuoden lopulla kerättiin kansanedustajien nimiä lakialoitteeseen, jossa avioliittolakia esitetään muutettavaksi niin, että avioliitton voi solmia myös mies- tai naispari. 75 kansanedustajaa allekirjoitti lakialoitteen. Lakialoite jätettiin eduskunnan käsittelyyn helmikuun 8. päivänä. Ensimmäinen allekirjoittaja oli Alexander Stubb.

Nyt lakialoite tulee eduskunnan lähetekeskusteluun. Setan tietojen mukaan sitä käsitellään eduskunnassa ensi keskiviikkona 21.3.2012 klo 14 alkavassa täysistunnossa. Luultavasti yleisöparvilla on paljon katsojia, joille asia on tärkeä. Eduskunta päättää siitä, lähteekö lakialoite lakivaliokuntaan, vai tuleeko jokin muu järjestely.

Lakialoitteen alullepanijoista kansanedustaja Oras Tynkkynen on pitänyt tärkeänä, että lain kohdalla katsotaan läpi demokraattinen prosessi. Mahdollisesti yli puolet kansanedustajista on ilmoittanut kannattavansa lakia, kun se tulee päätettäväksi. Samoin kansalaisista yli puolet hyväksyy tasa-arvoisen avioliitto-instituution.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lakialoitteen etenemistä voi seurata Eduskunnan nettisivulta

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • Homopallero
  • 15.3.2012, 20.18
Toivottavasti menee läpi! Niillä kansanedustajilla, jotka ilmoittivat kannattavansa lakia ennen vaaleja ja jotka nyt jääväsivät itsensä lakialoitteen allekirjoittamisesta tai käänsivät takkia luulisi olevan itsetutkiskelun paikka jos lakialoite nyt kaatuu. Tasa-arvoinen avioliitto ei ole keneltäkään pois eikä uskonnollinen tulkinta avioliitosta voi sanella ketkä saavat solmia siviiliavioliiton. Jos lakialoite kaatuu tulee asiasta varmasti kansalaisaloite, jonka minäkin voisin allekirjoittaa.
Suomessa voisi ottaa mallia paitsi jo asian hyväksyneistä niin sitä käsittelevistä maista.

Tanskassa hallitus on jo ilmoittanut, että maassa siirrytään tasa-arvoiseen avioliittolakiin; vastikään Marylandin ja New Jerseyn osalvaltioiden parlamentit hyväksyivät tasa-arvoisen avioliittolain (vaatii vielä kansanäänestyksen); Uruguayssa parlamentti keskustelee lakialoitteesta; Iso-Britannian hallitus on juuri julkaissut kyselyn, miten maassa siirrytään tasa-arvoiseen avioliittolakiin ja Australiassa on tulossa käsittelyyn kansanedustajien tekemänä aloite.