Liberian presidentti torjuu homoavioliitot kieltävän lain
Liberian presidentti Ellen Johnson Sirleaf on kertonut kansainväliselle lehdistölle, ettei hän aio allekirjoittaa asiakirjoja, jotka kieltäisivät perustuslaissa samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot siinä tapauksessa, että maan parlamentti hyväksyisi lakiehdotuksen. Näin ollen kielto ei astuisi voimaan.
Homoavioliitot kieltävän lakiehdotuksen oli esittänyt senaattori Jewel Taylor, joka on sukua maan entiselle, Kansainvälisen ihmisoikeustuomioistuimen tutkittavana olevalle presidentille Charles Taylorille.
Lakiehdotuksen mukaan ”kukaan ei saa julkisesti rekisteröidä samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä suhteita ikään kuin olisi kysymys maan lakien mukaisesta avioliitosta”. Lakiehdotuksessa määrätään peräti 10 vuoden vankeusrangaistuksia niille, jotka toimeenpanevat homoavioliittoja, vaikka näillä ei ole lain voimaa.
Vaikka Liberian presidentti osoittaa vetollaan myötämielisyyttään seksuaalivähemmistöjä kohtaan, homosuhteita vainotaan edelleen maassa, ja homosuhteita harrastaville langetetaan erilaisia sakkoja.
Universo Gay (Epanja)
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Ja tuollakin Afrikan maassa homo-angstien ja homo-vastaisuuden takana ovat ääriuskonnolliskonservatiiviset lähetysliikkeet.
Siinä on puun ja kuoren välissä Ellen Johnson Sirleafilla taiteilemista, vaikka itse ajattelisikin homojakin ymmärtäen. Maa on vielä taloudellisesti ja yhteiskunnallisesti hauraassa tilassa siellä taannoin 17 vuotta riehuneen äijien sisällissodan jälkeen, vaikka maan naiset ja muut sotimiseen lopen kyllästyneet ihmiset sodan saivatkin lopetettua 2003. Sotijaäijät riisuttiin aseista YK:n laajalla operaatiolla ja maassa on nyt ollut liki kymmenkunta vuotta rauhan aika ja Afrikan (nykyhistorian) ainut ja ensimmäinen naispresidentti vuodesta 2005 lähtien, tämä Nobelin rauhanpalkinnon viime vuonna saanut Ellen Johnson Sirleaf. Hänellähän on taloustieteiden koulutusta ja hän onkin panostanut maan talouden toimintakykyiseksi saamiseen - työ vaan on vaativaa ja aikaavievää, pitkän sotimisen runtelemassa maassa.
Kommenttia muokattu: 05.03.2012 klo 23:05