Serbian sisäministeri puhui suunsa puhtaaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Näin EU toimii. Serbian sisäministeri Ivica Dacic kertoi Vecernje Novosti –lehdelle, että ”pitää paikkansa, mitä kerrotaan. Brysselistä otettiin yhteyttä puhelimitse, ja yritettiin painostaa. Meidän olisi pitänyt hinnalla millä hyvänsä sallia homokulkue viime viikonvaihteessa.. Nyt ajattelen näin: parempi, että olen vastuussa marssin kieltämisestä kuin että nyt olisin vastuussa verenvuodatuksesta sunnuntaina Belgradin kaduilla.”. Sisäministeri ei paljastanut, kuka Brysselistä soitteli.

Sisäministeri kertoo: ”Aluksi uskoin, että soitellaan Kosovo-tekosyyllä, mutta asia koskikin homokulkuetta. Valitettavasti olemme olleet liiankin hölläkätisiä sallimaan erilaisia painostusyrityksiä ja nyt on selvä, että meitä kiristettiin. On Serbian sisäinen asia, millaisia mielenosoituskulkueita tai paraateja sallitaan”.

Sisäministeri kertoi, että hän tiesi paremmin tosiasiat kuin joku EU:n valtuutettu. Tiedustelupalvelu oli kerännyt tietoa, ja näytti siltä, että ihmishenkiä menetetään ja tulee suuria mellakoita, joissa omaisuutta tuhotaan ja suurläehtystöjä tuikataan tuleen. Oli tietoa myös aikeesta kaapata yksi bussi. Varmasti jokainen EU:n vastaava olisi tehnyt samoin: kieltänyt marssit.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

*****

Kommentti: Viime vuonna oli suuria mellakoita. Vuosi on ollut aikaa, ja samat joukot edelleen uhkaavat suurmellakoilla. Ilmeisesti vuoden aikana ei ole tehty mitään väkivallan nujertamiseksi. Mellakkajoukkojen johtaja on vankilassa, mutta parikymmentä muuta syytettyä edelleen vapaalla jalalla odottamassa oikeudenkäyntiä.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Hannu, Tre
  • 6.10.2011, 17.53
Euroopan unionillahan on adoptio-oikeus ja adoptoitavia on jonossa. Nyt ei oikeutta tulisi käyttää, vaan saada ensin Bulgaria, Romania, Unkari, Liettua ja monet muut noudattamaan ihmisoikeussäädöksiä.

EU voi antaa Serbialle tukiopetusta. Tuloksia voidaan tarkastella parinkymmenen vuoden kuluttua. Turkin kanssa voi jäsenyysasiaan palata aikaisintaan 50 vuoden kuluttua.