Ruotsin avioliittotilastot osoittavat mahdollisuutta samasukupuoliseen avioliitton käytetyn suhteellisen runsaasti. Samalla ilmenee, että kirkollisen vihkimisen suosio on samasukupuolisissa liitoissa paljon siviilitoimitusta vähäisempi.
Syrjimätön laki tuli voimaan toukokuussa 2009. Tuoreen tiedon mukaan yli 3300 henkilöä on avioliitossa samaa sukupuolta olevan kanssa. Suuri enemmistö vihityistä on valinnut siviilitoimituksen. Yli puolestatoistatuhannesta parista vain 166 oli valinnut kirkollisen vihkimisen. Useimmat näistä pareista olivat suurten kaupunkien alueella.
Kirkolliset vihkimiset alkoivat vähän siviilitoimituksia myöhemmin. Ruotsin kirkko pystyi tekemään päätöksen syrjinnän lopettamisesta avioliittosäännöissä vasta marraskuussa 2009.
Papeilla on käytännössä edelleen mahdollisuus myös kieltäytyä vihkimisestä. Ruotsissa seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavan RFSL:n mukaan järjestössä ei ole kuitenkaan kuultu valituksia vaikeuksista löytää vihkipappia.
Juridisesti siirtyminen rekisteröidystä parisuhteesta avioliittoon ei tuonut juuri uutta, sillä merkittävät muutokset lainsäädännössä oli tehty jo ennen sukupuolineutraalia avioliittolakia.
Joitain perhe- tai sosiaalipoliittisia epäkohtia esiintyy. HS:n reportaasissa kerrotaan, että esimerkiksi keinohedelmöitys voi olla jollain alueilla kalliimpaa naimisissa olevalle naisparille kuin heteropareille. Mutta ongelmat eivät liity lainsäädäntöön.