Taas homovastainen republikaani amerikkalaispoliitikko paljastui kaappihomoksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

Perhearvoja korostava ja homovastainen Indianan osavaltion edustajainhuoneen jäsen republikaani Phillip Hinkle yritti ostaa 18-vuotiaalta mieheltä seksiä. Tapahtuma paljastui ja se on aiheuttanut jälleen kerran mittavan skandaalin Yhdysvalloissa, sekä vaatimukset hänen erottamisestaan tehtävästään.

18-vuotias mies pisti ilmoituksen deitti-sivustolle kertoen etsivänsä "isukkia" (sugar daddy*). Phillip Hinkle vastasi ilmoitukseen luvaten pojalle yhdessä vietettävästä illasta 80 dollaria ja runsaan tipin, jos illasta tulisi "todella hieno". Tapaaminen sovittiin korkeatasoiseen Marriot-hotelliin.

Hotellissa Hinkle kertoi pojalle olevansa osavaltion edustajainhuoneen jäsen. Poika panikoi tässä vaiheessa ja ilmoitti haluavansa poistua. Hinkle ilmoitti, ettei se ole mahdollista, tarttui poikaa takamuksesta kiinni ja riisui vaatteensa. Tässä vaiheessa poika meni vessaan ja soitti sieltä sisarelleen pyytäen tätä avuksi ja pelastamaan hänet hotellista. Kun sisar saapui hotellille, hän nosti metelin ja sai tilanteen keskeytymään. Hinkle tarjosi nuorelle miehelle ja tämän sisarelle iPADin, BlackBerry-älypuhelimen ja sata dollaria.

Matkalla kotiin BlackBerry soi. Soittaja oli Hinklen vaimo. Sisar kertoi puhelimessa: "Aviomiehenne on homo". Sitten tuli uusi soitto, jossa nuorelle miehelle ja tämän sisarelle tarjottiin 10 000 dollaria vaikenemisesta. Myöhemmin sisar vastasi Hinklen soittoon ja kertoi ilmoittaneensa tämän vaimolle, että Hinkle on homo. Hinkle vastasi: "Te tuhositte juuri minut".

*****

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aikaisemmin tänä vuonna Hinkle äänesti Indianan perustuslakiin lisäystä, jolla kielletään tasa-arvoinen avioliitto homoilta. Tullakseen voimaan laki vaatii vielä jatkokäsittelyjä ja äänestyksiä.

*) Sugar daddylle ei ole tiedossa kunnollista suomenkielistä termiä. Sanakirja: "naisen vanhahko varakas rakastaja" ei ehkä tarkkaan ottaen sovi tähän uutiseen.

IndyStarin uutisjuttu

2 kommenttia

Tähän monimutkaiseen tapahtumaan ja siitä tehtyyn uutiseen liittyy vielä useita avoimia kysymyksiä esimerkiksi siitä miksi nuori mies ja tämän sisar antoivat lopulta asian lehdistölle, mutta ottivat kuitenkin vastaan kompensaationa älypuhelimen ja rahaa.

Mediakeskustelussa päähuomio on ollut siinä, mitä vahinkoa Hinklen tapaus on aiheuttanut mm. hänen perheelleen ja puolueelle. Vähäiselle huomiolle on jäänyt se, mitä Hinklen homovastaisuus on aiheuttanut osavaltion homoille ja lesboille.

IndyStar.com arvioi ilmeisesti ensimmäisen perjantain uutisen niin tulenaraksi, ettei se sallinut uutisen suoraa kommentointia, vaan ohjasi kommentit Facebook-sivulleen. Ehkä ajatuksena oli välttää perin vanhoillisen osavaltion vanhempaa väkeä näkemästä epämiellyttävää julkista keskustelua. Lauantaina julkaistussa jatkouutisessa on mahdollista keskustella. Kommentteja onkin kertynyt joltisestikin. Mm. ystävät ovat ryhtyneet puolustamaan Hinkleä julkisesti.
Hinkle luettelee Indianan edustajainhuoneen verkkosivustolla saavutuksiaan. Yksi sellainen on laki, jonka mukaan autojen rekisterilaattoihin voidaan sisällyttää teksti "In God We Trust", Jumalaan me turvaamme. Vuonna 2008 ja sitä ennen laista käytiin tiukka käden vääntö oikeusasteissa. Lopulta vetoomustuomioistuin päätti, että laki on perustuslain mukainen. Rekisterilaatoista ei tarvitse maksaa lisämaksua, vaan ne katsotaan vakiomallisten laattojen kanssa samanarvoisiksi.

Osavaltion vanhoillisuutta osoittellaan uutista seuranneissa kommenteissa. Niissä on todettu näiden(kin) tapahtumien valossa Indianan pysyvän jämähtäneenä paikoillaan, maailman kulkiessa ohitse.