Millaisia olisivat Pride-pääkirjoitukset ilman äskeistä hallitusohjelmakiistaa ja sen ratkaisua. Viimekesäisten kantojensa takia Räsänen saattaisi olla sittenkin kiitollisin aihe. Iltalehden pääkirjoitusta 28.6 hallitsi tiukkailmeinen kuva sisäministeri Päivi Räsäsestä.
Lehti palautti mieleen sen, että Päivi Räsänen pohti viime vuonna Pride-kulkueeseen tehdyn kaasuiskun jälkeen: "Voiko iskun tulkita vastareaktioksi poliittisen eliitin arvoliberalistiselle kehitykselle." - Räsäsen kysymys tulkittiin väkivaltaisen iskun puolusteluksi, jonka tämä kiisti.
Lehti toteaa nyttemmin sisäministeri nousseella Räsäsellä olevan edessään temaattisesti mielenkiintoinen viikko. "Hänen ministeriönsä vastaa poliisitoimesta eli nyt myös Helsinki Priden suojelusta mahdollisia iskuja vastaan. Sisäasiainministeriössä varmistetaan myös perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista sekä edistetään syrjimättömyyttä ja yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa. Tässä työssä ministeriöllä on kumppaninaan myös Seksuaalinen tasavertaisuus ry eli SETA. Homojen yhtäläisten oikeuksien toteutumisen kannalta on mielenkiintoista, että sisäministeri Räsänen ei itse hyväksy adoptiolain muuttamista niin, että rekisteröidyssä parisuhteessa elävät voisivat adoptoida myös muita kuin toistensa lapsia."
Lehti muistuttaa sisäministeri Räsäsen vastuulla olevanuudessa hallituksessa myös kirkollisasiat. "Homojen oikeuksien näkökulmasta tähänkin liittyy arvolatautunut teema, joka nousi myös hallitusneuvotteluissa kynnyskysymykseksi. Räsäsen tavoitteena kun on säilyttää avioliitto tiukasti vain miehen ja naisen välisenä. Hallitusneuvotteluissa Räsänen saikin väännettyä poliittista kättä niin, että hallitusohjelmaan ei kirjattu sukupuolineutraalin avioliittolain säätämistä. Räsänen kiitti vielä erikseen Säätytalossa muita puolueita suvaitsevaisuudesta hänen puolueensa näkemyksiä kohtaan. Tämä voidaan tulkita myös kiitokseksi suvaitsemattomuuden suvaitsemiselle. "
"Helsinki Priden Rakkauden kesä 2011 haluaa kuitenkin puhua suvaitsevaisuuden puolesta: Jokaisella on oikeus rakastaa ja tulla rakastetuksi, ja meillä jokaisella on velvollisuus suojella toistemme oikeutta rakastaa."
Ilman hallitusohjelmakiistaa avioliittolaista ja KD:n sen myötä saamaan julkisuutta Priden mediakuva voisi olla hyvinkin erilainen. Ainakin tässä vaiheessa keskustelun saldo on tasa-arvoa ajavien puolueiden ja järjestöjen kannalta myönteinen. Räsäseen on henkilöitynyt vastustaminen. Puolustajilla ei ole ainakaan toistaiseksi vastaavaa henkilöitymää.