Ruotsin kirkon lehti Kyrkans Tidning on kysynyt Ruotsin hiippakunnilta, mikä merkitys suhtautumisella samaa sukupuolta olevien henkilöiden vihkimiseen on palkattaessa uusia pappiskandidaatteja. Vastaukset osoittavat, että asialle annetaan erilaisia painoarvoja.
Tukholman hiippakunnan mielestä asialla on merkitystä pappeja palkattaessa. Siellä kandidaateilta kysytään suhtautumisesta. Hiippakunta haluaa varmistua siitä, että papit voivat toimittaa kaikki ne työtehtävät, joita Rutsin kirkon hyväksymässä järjestyssäännössä edellytetään. Tukholman hiippakunnan piispan Eva Brunnen mukaan pappien on noudatettava tehtyjä päätöksiä. Mikään muu ei tulisi kysymykseen missään muussa organisaatiossa eikä myöskään Ruotsin kirkossa.
Kirkolliskokouksen päätöksen mukaan samaa sukupuolta olevien henkilöiden vihkimiseen on hyväksytty kaksi katsantokantaa, mutta Brunnen mukaan niin sanottiin myös naispappeudesta. Brunne kertoi hämmästyvänsä kovasti, jos tapaisi jonkun, joka kieltäytyisi yhteistyöstä vastakkaisen sukupuolen edustajan kanssa.
Myös Lundin hiippakunnalla on myönteinen asenne samaa sukupuolta olevien vihkimisiin. Asiasta keskustellaan sekä ennen palkkaamista että opiskeluaikana. Tämä ei kuitenkaan ole ratkaiseva palkattaessa pappeja. Samoin asiaan suhtautuu Skaran hiippakunta.
Luleån hiippakunta korostaa sitä, että kahden katsantokannan samaa sukupuolta olevien henkilöiden vihkimiseen tulee heijastua uusia kandidaatteja palkattaessa ja papin virkaan vihittäessä. Pappisopiskelijoiden kanssa asiasta käytävä keskustelu merkitsee papillista huomioon ottamista ja kunnioitusta.