Egyptissä homoseksuaalisuus ei ole rangaistavaa, mutta lakikirjasta löytyy muita kohtia, jotka helposti vedetään homojen kohdalla esiin. Koraanista löytyy kieltoja mm. tietyistä seksitavoista.
Egyptiläisessä yhteiskunnassa homoseksuaalisia ihmisiä halveksitaan. Homoutta pidetään epämoraalisena ja tabuna. Kymmenen vuotta sitten 23 miestä pidätettiin, koska he osallistuivat gay-bileisiin. Miesten kuvat julkaistiin lehdissä. Tunisiassa homoseksuaalisuudesta tulee vankeutta. Minkäänlaisia syrjintäsuojalakeja ei ole.
Konservatiiviset islamistit nousussa
Vallankumousten jälkeen näissä maissa mikään ei näytä muuttuvan HLBTI-ihmisten osalta. Saattaa olla, että tilanne menee vain huonompaan suuntaan. Gayaktivistit pelkäävät, että konservatiiviset islamistit vahvistavat asemiaan, joten parannusta HLBTI-ihmisten asemaan ei ole näkyvissä.
Tunisialainen gayaktivisti Hassen Hanini on myös aids-työssä mukana. Hän kirjoittaa kirjeessä The Assosiated Pressille, että kamppailu jatkuu ja muodostuu vaikeammaksi. Tunisialainen gay-yhteisö ei ole vieläkään löytänyt paikkaansa, vaikka muualla on paljon edistystä.
Kansainväliset Gay Rights -järjestöt ovat myös huolestuneita. Human Right Watch on pannut merkille. että Tunisiassa ja Egyptissä ei ole ainoatakaan homojen oikeuksiin liittyväää kampanjaa tai projektia. Myös naisten ja uskonnollisten vähemmistöjen asema on käynyt tukalammaksi.
Läntiset maat eivät juuri pysty asioihin vaikuttamaan. Nyt ensimmäistä kertaa nämä yhteiskunnat muuttuvat. Nuorilla, alle 30-vuotiailla on avoimempi suhtautuminen yhteiskunnan vähemmistöihin, ja sitä kautta muutosta voi vähitellen tulla.
Egyptin vallankumouksen jälkeen ensimmäiset vaalit ovat syyskuussa. Konservatiivinen Muslimiveljekunta tulee olemaan suuri voittaja. Tunisian vaalit pidetään tammikuussa 2012. Liberaalit pelkäävät, että islamistit pääsevät valtaan. Niissä piireissä homoseksuaalisuus nähdään saastana, joka pitää poistaa.