Bremenissä tänään osavaltiovaalit

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Saksassa on muutama kaupunki-osavaltio. Yksi niistä on Bremen. Tämä vanha hansakaupunki on ollut hyvin homomyötämielinen. Vuodesta 2007 alkaen kaupunkia ovat hallinneet sosiaalidemokraatit ja vihreät. Muissa osavaltioissa riidellään edelleen siitä, saako homovirkamiehen kuoleman jälkeen puoliso leskeneläkettä. Bremen on tehnyt itsenäisesti positiivisen ratkaisun. Bremen on kannattanut rekisteröidyn parisuhteen täydellistä rinnastamista avioliittoon ja homojen ja lesbojen suojaa perustuslakiin.

Bremen on pienin osavaltio. Ongelmiakin siellä on. Talous on kuralla, työttömyysluvut korkeat ja Pisa-vertailuissa Bremen on viimeisellä sijalla. Osavaltiota johtaa sosiaalidemokraattien ja vihreiden hallitus. Kristillisdemokraatit ovat oppositiossa. Vaalien alla on ollut jotain skandaaleja, ja nyt sosdemit ja vihreät ovat lähellä 2/3-enemmistöä. Opposition liberaaleja uhkaa putoaminen 5%:n äänikynnyksen alle.

Kristillisdemokraatit eivät ole homojen ja lesbojen suosiossa. Laajassa vaaliohjelmassa ei ole minkäänlaista mainintaa homoista ja lesboista. Sen sijaan avioliittoa ja perhettä ylistetään monin sanoin. Sosiaalidemokraattien vaaliohjelmassa on kokonainen luku otsikolla: Homojen ja lesbojen tasa-arvo. Siinä korostetaan, että HLBTI-ihmisten syrjintä pitää saada loppumaan liittovaltion tasolla. Vihreiden vaaliohjelma on saatavissa netissä myös ääniversiona. Siinä korostetaan, että homofobia on jatkuvana uhkana arkielämälle. Kouluissa pitää opetussuunnitelmiin saada myös tämä aihepiiri mukaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Jorma Hentilä
  • 25.5.2011, 11.27
Bremenin vaalitulos valmistuu tämän päivän (keskiviikko 25.5.) aikana. Hitaus aiheutuu vaalijärjestelmän monimutkaisuudesta.

Kun 472 äänestysaluetta 507:stä on laskettu, tulos on seuraava:
SPD 38,8 % (+2,0), CDU 19,9 (- 5,8), Grüne 22,3 (+ 5,8), Linke 5,7 (- 2,7), FDP 2,4 (- 3,6).

Maapäivillä (Bürgerschaft) on tuntuva sateenkaarimyönteinen enemmistö (SPD, Grüne, Linke). FDP putosi maapäiviltä. Oikeistopopulistinen BIW (Bürger in Wut) säilytti yhden paikkansa kaksoiskaupungin pienemmän osan, Bremerhavenin, äänillä.