Noin 500 koululaista ja opiskelijaa oli mukana tiistain mielenosoituksessa Kölnissä. Aiheen mielenosoitukselle antoi katolisen kirkon kölniläinen arkkipiispa Joachim Meisner, joka toukokuun alussa perui teologi ja kirjantekijä David Bergerin opettajanoikeudet (missio canonica - kirkollinen opetusoikeus). Arkkipiispan mukaan Berger puolusti homoseksuaalisuutta ja toteutti sitä omassa elämässään, ja se on vaston katolista oppia. Berger ei voi enää opettaa kouluissa katolista uskontoa.
Kirkon keskiaikainen moraaliteoria - ilman seksiä tai muussa tapauksessa ulos kirkon virasta - on monien nykyisten ja entisten Bergerin oppilaiden mielestä silkkaa homofobiaa, ja sen takia Kölnin tukimarssi oli homofobian vastaisena päivänä. Mielenosoitusmarssilla oli mukana myös Bergerin elämänkumppani. Hän kritisoi sitä, että katolinen kirkko on iät ajat suojellut pedofiliaan syyllistyneitä, mutta nyt Bergerin tapauksessa paniikinomaisesti teologi heitetään ulos. Mielenosoittajien julisteissa näkyvin teksti oli: "tekopyhyys".
Kölnin arkkipiispanistuimelta kritisoitiin mielenosoitusta: Ei Bergeriä ole erotettu homoseksuaalisuuden vuoksi, vaan sen vuoksi, että hän kritisoi kirkkoa. Siihen Berger vastasi, ettei hän koskaan ole kritisoinut kirkkoa, vaan joitakin sen opinkappaleita ja voimistuvaa ultrakonservatiivista liikettä kirkon sisällä.
*****
David Berger on ollut yksi merkittävimmistä saksalaisista teologeista ja hän on toiminut tärkeän konservatiivis-katolisen lehden päätoimittajana. Äärikonservatiivien pilkka- ja vihasivustot, mm. kreuz.net, alkoivat viime vuonnna jahdata homoiksi tiedettyjä teologeja. Paine nousi sen verran kovaksi, että David Berger päätti tulla kaapista ja erosi päätoimittajan virasta viime vuoden huhtikuussa. Omien sanojensa mukaan hän ei halunnut enää olla mukana tässä "hurskastelevassa ja fanaattisessa järjestelmässä".
Viime marraskuussa hän julkaisi kirjansa Der heilige Schein (pyhä teeskentely), jossa hän tiukasti kritisoi kirkon toimintatapoja.
Katolisen kirkon homopappijahtia on laajasti käsitelty viime vuonna ranneliikkeessä