Christina ja Daniela Bauer solmivat Saksassa rekisteröidyn parisuhteen 2008. Sen jälkeen he muuttivat Itävaltaan. Toinen heistä on itävaltalainen. Christina halusi keinoalkuisen hedelmöityksen. Itävallassa laki kuitenkin esti lesboparilta keinohedelmöityksen. Itävallan lain mukaan: jos on rekisteröidyssä parisuhteessa, ei saa keinohedelmöitystä. Rangaistus: jopa 36 000 euroa tai 2 viikkoa vankeutta. Jos on rekisteröidyssä parisuhteessa, voi joutua näin vahvojen rangaistusten kohteeksi. Jos on liitossa miehen kanssa, keinohedelmöitys on sallittua.
Alemmat oikeusasteet pitivät voimassa pariskunnan keinohedelmöityskiellon, mutta tänään Itävallan Korkein oikeus on todennut kiellon perustuslain vastaiseksi. Korkein oikeus vetoaa myös ihmisoikeustuomioistuimen päätökseen, jossa taataan mahdollisuus lapseen ja modernin tekniikan käyttöön lapsen hankkimisessa. Lapsen kaipuu on olennainen osa olemassaoloa ja ihmisen identiteettiä. Viime vuonna ihmisoikeustuomioistuin on myös todennut, että samaa sukupuolta olevien perhe muodostaa oikean perheen ja heitä suojaa se, mitä perhe-elämästä säädetään. Lapset tulevat joko syntymän tai adoption kautta osaksi perhettä. Myös parisuhteen toisen osapuolen adoptio on sallittua ja koko Euroopassa ihmisoikeus. Asiallisesti ei ole mitään syytä, miksi homosyuhteessa eläövien naisten keinohedelmöistys kiellettäisiin. Tällainen keinohdelmöityksen kietlävä laki on perustuslain vastainen. homoseksuaalisuutensa takia parisuhteen osapuoli ei voi toteuttaa lapsitoivettaan.
Päätöksellä on luultavasti seurausvaikutuksia joidenkin maiden lainsäädäntöön. Vastaisuudessa yhä vähemmän hyväksytään homopareja koskevia kieltoja, joita on säädetty ilman erityisen vahvoja perusteluita. Lait eivät voi perustua ennakkoluuloihin.
http://www.rklambda.at
http://cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?action=html&documentId=870457&portal=hbkm&source=externalbydocnumber&table=F69A27FD8FB86142BF01C1166DEA398649