Pappi Nicolás Alessio, joka antoi viime vuonna täyden tukensa Argentiinan uudelle, myös samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot sallivalle laille, erotettiin katolisesta kirkosta kanonisen oikeuden päätöksen perusteella.
Pappi Nicolás Alessio, joka kuukausien ajan oli joutunut kirkollisten pakotteiden kohteeksi lausuntojensa takia, vastaanotti Córdoban hiippakunnanoikeuden päätöksen, jolla häntä kiellettiin harjoittamasta papinvirkaa ja jolla hänet määrättiin poistumaan pappilasta, jossa oli asunut 27 vuotta.
Huolimatta siitä, että tuomio oli hyvin ankara ja tuli niin nopeasti, pappi oli kaikkea muuta kuin hämmästynyt ja totesi kirkon asenteiden olevan ”pateettisia” ja ettei hän aio vedota päätöksestä.
Pappi, joka ei koskaan ole asettanut kyseenalaiseksi uskonnollista sakramenttia, vaan vastoin arkkipiispa Bergoglion asenteita ymmärsi, että homoseksuaalisilla ihmisillä tulee olla samat yhteiskunnalliset oikeudet kuin heteroseksuaalisilla, ilmaisi Radio Mitrelle antamassaan haastattelussa, että hänen erottamisensa kirkosta oli autoritäärinen teko. ”Niitä, jotka ajattelevat eri tavalla, rangaistaan ja heille asetetaan pakotteita. Rooman kirkon linjan mukaista on yrittää tehdä vaikutus rankaisemalla ja pakottamalla.”
”Vakavaa tässä on se, että kirkko saarnaa poliitikoille demokratiaa ja vuoronpuhelun välttämättömyyttä, mutta sisimmässään sen asenteet ovat puhtaan autoritaariset.”
Kun ottaa huomioon, että sen enempää pedofiliasta syytetyt ja tuomitut papit kuten isä Grass kuin Von Wernich, joka kärsii elinikäistä vankeusrangaistusta rikoksista ihmiskuntaa kohtaan hänen toimittuaan yhteistyössä Argentiinan sotilasdiktatuurin kanssa, eivät ole tähän päivään mennessä joutuneet kirkollisten pakotteiden kohteeksi, ei ole vaikea nähdä, mille laidalle kirkollisen hierarkian oikeustaju kallistuu.
Kirkon hierarkia uskoo siinä määrin olevansa ainoan totuuden haltija, että se luulee voivansa dogmatisoida uskonnolliseen piiriin kuulumattoman maallisen yhteiskunnan.