Homomatkailijoita uhataan Karibian saarella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Homoseksuaalinen pariskunta joutui Itä-Karibialla sijaitsevalla 160000 asukkaan Santa Lucian saarella hyökkäyksen ja tappouhkauksen kohteeksi miesten seksuaalisen suuntautumisen takia.

Karibia on aika rankka paikka, kun ajattelee homojen oikeuksia. Tästä on osoituksena yhdysvaltalaisen, homojen oikeuksia ajavan Immigration Equality-järjestön turvapaikkahakemuksia koskevat tilastot, jotka se julkaisi muutama viikko sitten. Suuri osuus hakemuksista saapuu juuri Karibialta.

Tällä kertaa esiin nousi pieni Santa Lucian saari, jossa asuu hieman yli 160000 ihmistä. Saarella oli matkailemassa yhdysvaltalainen homopariskunta, joka joutui väkivallan ja uhkailujen kohteeksi. Miehiä painostettiin lähtemään saarelta muun muassa heidän seksuaalisen suuntautumisensa takia.

Lehdistölle annettujen tietojen mukaan pariskunta vuokrasi yhdessä ystävän kanssa saarelta talon. Kaksi veitsin ja tuliasein varustautunutta miestä tunkeutui taloon ja pahoinpiteli miehiä uhaten heitä kuolemalla, elleivät heti poistu saarelta. Miehiä mukiloidessaan rikolliset ilmoittivat vihaavansa ”valkonaamoja, homoja ja yhdysvaltalaisia”. He eivät kuitenkaan vieneet talosta mitään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Miehet saivat apua toisen talon asukkailta ja pakenivat seuraavana päivänä Yhdysvaltoihin.

UNIVERSO Gay (Epanja)

1 kommenttia

Eurooppalaisten siirtomaaisäntien, ensin ranskalaisten v. 1660 alkaen ja myöhemmin 1763 englantilaisten toimesta alkuperäisväestö kuoli suurelta osin eurooppalaisten ja afrikasta tuotujen orjien mukana tulleisiin sairauksiin. Saarta on hallinnut itsenäisyytensä ajan vasemmistolainen työväenpuolue.

Karibialla homojen kannalta paras paikka on Ruotsin entinen siirtomaa St. Barts, jonka pääkaupunki Gustavia on niin homojen kuin jetsetinkin suosiossa. Vaikka Suomen kuuluessa Ruotsiin olisi suomalaisillakin ollut mahdollisuus muuttaa Karibialle ei siellä tiettävästi asunut yhtään suomalaista. Jostain syystä demarien tultua valtaan Ruotsissa on kunniakas siirtomaahistoria jäänyt vähemmälle huomiolle eikä tämänpäivän nuorille edes kerrota siitä koulussa. Orjuuden lakkauttamisessa Ruotsi tuli muiden mukana v. 1847, Englanti 1838, Hollanti 1863, Yhdysvallat 1865. Tosin Pohjoiset osavaltiot esim. Vermont ja Pennsylvania jo 1777 ja 1780.

Kommenttia muokattu: 10.03.2011 klo 12:11