Ranneliike on viime aikoina entistä enemmän pyrkinyt välittämään äänikuvina erilaisia tilaisuuksia. Myös sateenkaarimessu nahoitettiin, mutta kun selviteltiin tekijänoikeusasioita, kävi selväksi, että mitään messun musiikkiosuuksia ei voida julkaista ilman erillistä sopimusta tekijänoikeusjärjestöjen kanssa. Kun tekijänoikeuslakia taannoin rakennettiin, puhuttiin paljon erilaisten kirkkokuntien jumalanpalveluksista. Lainsäätäjä antoi jumalanpalveluksien järjestäjille erityisoikeuden: jumalanpalvelusten musiikista ei tarvitse maksaa tekijänoikeuskorvauksia. Jos jumalanpalvelus toistetaan jossain mediassa, se on Teoston mukaan jatkokäyttöä, ja se on tekijänoikeuslain alaista. Koko messu oli hetken aikaa sivuillamme, mutta virhe korjattiin, kun asiaa oli selvitelty.
Virsien välittäminen ei ole olennaista toimialaamme, ja sen vuoksi julkaisemme vain puheosuudet. Asia on ehkä sen takia harmillista, että ympäri maata on paljon seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä, jotka eivät koskaan pääse sateenkaarimessuihin. Toisaalta: messun rakenne on aina suunnilleen sama.
Kotimaa24-sivulla vilkasta keskustelua
Kotimaa24 kertoi kuvin ja sanoin sateenkaarimessusta. Siitä seurasi myös vilkas kommentointi puolesta ja vastaan. Monet kommentoijat paheksuvat tietyn ryhmän omaa messua, mutta heiltä jää huomaamatta, että kaiken aikaa on jumalanpalveluksia, joihin kutsutaan tiettyjä ryhmiä, esim. rippikoululaisia tai juuri seurakuntaan muuttaneita. Kun sateenkaarikansalle järjestetään messu, syntyy heti väittelyä ja paheksumista.