Myös HLBTI-ihmisistä tulee joskus vanhuksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5


Setan julkaisusarjassa on ilmestynyt Sari Irnin ja Jan Wickmanin kirjoittama tutkimuskatsaus "Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt, vanheneminen ja palveluntarpeet". Raportin on kustantanut Seksuaalinen tasavertaisuus - Seta ry osana julkaisusarjaansa yhteistyössä Mummolaakso ry:n ja Suomen Karhut - Fin-Bears ry:n kanssa. Raportin tuottamista ovat tukeneet Seta-säätiö ja RAY.

"Seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuoli-identiteetti eivät menetä merkitystään vanhuusiällä. Niiden monimuotoisuuden huomioiminen vanhuspalveluissa on tärkeää, koska ikäihmisten suorituskyvyn alenemisesta johtuva avun ja palveluiden tarve on pitkäaikaista ja liittyy pysyvästi arjen hyvin henkilökohtaisiin ja intiimeihin aspekteihin."(Ote raportista, s. 76).

Suomalaiset sosiaalipalvelut kaipaavat moninaisuuden strategiaa. Euroopassa on jo kaupunkeja, joihin on perustettu vanhenevien seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien palvelu- ja hoitokoteja. Siellä vanhenevien HLBTI-ihmisten ei tarvitse vaieta omista elämänvalinnoistaan ja omasta henkilöhistoriastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Kaikille avoin julkistustilaisuus on to 20.1.2011 klo 11.30-12.30 Eurooppasalissa, Pohjois-Esplanadi 31, Helsinki.

Lisätiedot:
http://www.seta.fi/uutiset.php?aid=17541

5 kommenttia

Miten niin "vaieta omista elämänvalinnoistaan" tässä asiayhteydessä? Vaikenemisen ymmärrän, mutta eikös seksuaalinen suuntautuminen ole suurimmalle osalle ihmisistä luonnonlahja, ei elämänvalinta?
Voisiko tuo sana tarkolittaa tässä asiayhteydessä esimerkiksi elämänkumppania ja ystäväpiiriä? Minä näen merkityksen laajempana kuin vain oma seksuaalinen suuntautuminen.