USA: Homot ja lesbot armeijassa edelleen ei-toivottuja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Lehdet, radio ja tv ovat jo moneen kertaan kertoneet, että USAn armeijan "Don't ask, don't tell"-menettelytapa (DADT) jatkuu. Torstaina asiasta äänestettiin senaatissa, mutta äänestykseen oli kiedottu muitakin puolustukseen liittyviä asioita. Senaatissa 39 repubikaania ja yksi demokraatti äänestivät homokiellon puolesta ja 56 demokraattia ja 1 republikaani halusivat poistaa homokiellon. Homokiellon kaatamiseen olisi kuitenkin tarvittu 60 ääntä. Sillä äänimäärällä olisi estetty vähemmistöön jääneiden oikeus jatkuvalla puhemaratonilla torpedoida lainmuutos (ns. filibuster).

Homokieltoa tuskin pystytään poistamaan, koska tammikuussa senaatin ja edustajainhuoneen voimasuhteet muuttuvat republikaanien eduksi.

Pahin homosotilaiden vastustaja oli senaattori McCain, joka vuonna 2008 oli presidentinvaaleissa Obaman vastakumppani. McCainin kanta oli vielä aikaisemmin homojen suhteen suopeampi, mutta viime aikoina hän sai kannatusta teekutsuliikkeeltä ja jyrkensi kantaansa homo- ja lesbosotilaita kohtaan.

Mielipidetiedustelut ovat kertoneet, että 70% amerikkalaisista kannattaa homojen ja lesbojen oikeutta puolustaa maataan ja kaatua maansa puolesta. Nyt kuitenkin asiaan ovat vaikuttamassa tulevat presidentinvaalit. Obama halutaan tehdä ei-suosituksi presidentiksi, jotta häntä ei uudelleen valittaisi vuonna 2012. Kun mikään Obaman ajamista uudistuksista ei etene, äänet saattavat vaaleissa valua republikaanien laariin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nyt ilmeisesti yritetään vielä tuoda erillislakiehdotus käsittelyyn. Sellaisen läpimenon mahdollisuudet ovat kuitenkin vähissä. Sen jälkeen ainoa keino saada muutosta olisi viedä asia oikeuteen, jossa selvitettäisiin, loukkaako homo- ja lesbokielto perustuslakia. Mutta ennen kuin Korkeimpaan oikeuteen päästään, ehtii paljon vettä virrata Potomac-joessa.

Fox News -kanavalla politiikkakommentaattori Ann Coulter on jo varoitellut. Bradley Manning, oletettu wikileaks-vuotaja on intohimoinen homo. Jos homot pääsevät vapaasti armeijaan, siellä häärii sitten tuhansittain intohimoisia ja kostonhaluisia homoja.

5 kommenttia

Onkohan Eurooppa vajonnut anarkiaan, koska täällä aika monessa valtiossa palveluskelpoisuutta ei heikennä mahdollinen epäheterous? Joko kannaksen kautta pukkaa itäistä muutosagenttia rajan täydeltä, koska Suomen puolella on tiettävästi niin varusmiesten kuin kantahenkilökunnankin joukossa muita kuin heteroja?

McCainilla taitaa jo seniiliyden oireet puskea päälle DADT-käsittelyssä. Miehen kommentit ovat menneet karkeasti ottaen tätä rataa: asiaa pitää selvittää -> selvitys on tehty -> selvitykseen pitää perehtyä -> McCain oli itse mukana tekemässä selvitystä -> asiaa pitää selvittää [ja alusta uusiksi]. Hän tekisi palveluksen omilleen, vastustajilleen ja erityisesti itselleen, jos hän ottaisi joko selkeän homofobisen kannan tai sitten suostuisi myöntämään selvitysten tulokset. Nyt hänestä jää kuva miehenä, joka venkoilee totuuden edessä tai alkaa olla jo siinä iässä, että ei muista mikä oli edellinen askel kyseisessä ketjussa. Kiemurtelua ja nahjustelua seuratessa tulee mieleen, että miehellä voi olla länsisuomalaisia sukujuuria.

Faux News, anteeksi, Fox News luottaa siihen, että konservatiivisimmat katsojat jakavat heidän arvonsa ja loppuja voi aliarvioida miten sattuu. Kanavan taipumus paatokseen, kristilliseltä kuulostavaan (mutta vain kuulostavaan) retoriikkaan alkaa olla pakahduttavaa. Noin puhtaasti akateemisessa mielessä on mielenkiintosita katsoa, että miten kauas reaalimaailmasta voi televisiokanava erkaantua. Ja ennen kaikkea: luottaako siihen vielä joku?