Lehdet, radio ja tv ovat jo moneen kertaan kertoneet, että USAn armeijan "Don't ask, don't tell"-menettelytapa (DADT) jatkuu. Torstaina asiasta äänestettiin senaatissa, mutta äänestykseen oli kiedottu muitakin puolustukseen liittyviä asioita. Senaatissa 39 repubikaania ja yksi demokraatti äänestivät homokiellon puolesta ja 56 demokraattia ja 1 republikaani halusivat poistaa homokiellon. Homokiellon kaatamiseen olisi kuitenkin tarvittu 60 ääntä. Sillä äänimäärällä olisi estetty vähemmistöön jääneiden oikeus jatkuvalla puhemaratonilla torpedoida lainmuutos (ns. filibuster).
Homokieltoa tuskin pystytään poistamaan, koska tammikuussa senaatin ja edustajainhuoneen voimasuhteet muuttuvat republikaanien eduksi.
Pahin homosotilaiden vastustaja oli senaattori McCain, joka vuonna 2008 oli presidentinvaaleissa Obaman vastakumppani. McCainin kanta oli vielä aikaisemmin homojen suhteen suopeampi, mutta viime aikoina hän sai kannatusta teekutsuliikkeeltä ja jyrkensi kantaansa homo- ja lesbosotilaita kohtaan.
Mielipidetiedustelut ovat kertoneet, että 70% amerikkalaisista kannattaa homojen ja lesbojen oikeutta puolustaa maataan ja kaatua maansa puolesta. Nyt kuitenkin asiaan ovat vaikuttamassa tulevat presidentinvaalit. Obama halutaan tehdä ei-suosituksi presidentiksi, jotta häntä ei uudelleen valittaisi vuonna 2012. Kun mikään Obaman ajamista uudistuksista ei etene, äänet saattavat vaaleissa valua republikaanien laariin.
Nyt ilmeisesti yritetään vielä tuoda erillislakiehdotus käsittelyyn. Sellaisen läpimenon mahdollisuudet ovat kuitenkin vähissä. Sen jälkeen ainoa keino saada muutosta olisi viedä asia oikeuteen, jossa selvitettäisiin, loukkaako homo- ja lesbokielto perustuslakia. Mutta ennen kuin Korkeimpaan oikeuteen päästään, ehtii paljon vettä virrata Potomac-joessa.
Fox News -kanavalla politiikkakommentaattori Ann Coulter on jo varoitellut. Bradley Manning, oletettu wikileaks-vuotaja on intohimoinen homo. Jos homot pääsevät vapaasti armeijaan, siellä häärii sitten tuhansittain intohimoisia ja kostonhaluisia homoja.