Pentagon myönsi vihdoin, että homot eivät ole haitaksi armeijassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 2

USA:n armeijassa on vihdoinkin myönnetty se seikka, joka monissa muissa läntisissä armeijoissa on todettu tosiasiaksi: homot eivät muodosta vaaraa armeijan toiminnalle.

DADT - Älä kysy, älä kerro -laki on ollut voimassa 17 vuotta. sen perusteella tuhansia homoja ja lesboja on erotettu USA:n armeijasta. Kyselytutkimuksen tuloksissa, jotka aikaisemmin marraskuussa vuotivat medialle, on osoitettu täysin selvästi, että armeijan johdolla on väärä käsitys homoista.

Kaikista vastanneista 70% oli sitä mieltä, että DADT:n poistamisella on vain vähän tai ei mitään vaikutusta taistelujoukkojen yhtenäisyyteen.

74% aviopuolisoista oli sitä mieltä, että DADT:n poistaminen ei haittaisi heidän puolisonsa kykyä palvella armeijassa.

69% vastanneista oli palvellut yhdessä homoksi tietämänsä henkilön kanssa. Näistä vastanneista 92% sanoi, että heidän yksikkönsä yhtenäisyys oli "erittäin hyvä", "hyvä" taikka "ei hyvä eikä huono".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kyselyyn vastasi 115 000 palveluksessa olevaa henkilö ja 44 000 heidän puolisoaan.

Siviilipuolella äskettäin tehty tutkimus puolestaan osoittaa vain 27% kannattavan DADT:n voimassaolon jatkamista ja 58% on sitä mieltä, että homojen ja lesbojen on voitava palvella armeijassa avoimesti omana itsenään.

Advocate-lehden uutinen DADT-kyselystä USA:n armeijassa

2 kommenttia

Eilisen (30.11.2010) Pentagonin tiedotustilaisuus on katseltavissa netissä. Puolustusministeri Robert Gates ja amiraali Mike Mullen vastaavat tomittajien kysymyksiin. Heidän jälkeen vuorossaan ovat (kohdalla 39:00) DADT-raportin tekijät kenraali Carter Ham ja "General Counsel" Jeh Johnson.

C-Span Video Library
Report on Don't Ask, Don't Tell Policy (85 min.)
30.11.2010
http://www.c-spanvideo.org/program/DontTe

Pentagonin DADT-raportti (267 s.) täällä:

http://www.defense.gov/home/features/2010/0610_gatesdadt/DADTReport_FINAL_20101130(secure-hires).pdf
---

Kommenttia muokattu: 01.12.2010 klo 14:22
  • 2 / 2
  • Hannu, Tre
  • 1.12.2010, 19.27
Kuuman kesän aikana tehtyjä muistiinpanoja:

1. Perustuslain mukaan valtion laitos ei saa syrjiä homoja ja lesboja. CIA, FBI ja muut noudattavat määräystä.

2. Yhdysvaltain armeijasta on erotettu tähän mennessä yli 14000 homoa ja lesboa. Pelkkä epäily on riittänyt viime vuosina, sillä lain noudattaminen johti homojen etsintään ja vainoon.

3. Tämä on tullut maksamaan arvioiden mukaan tähän mennessä USA:n valtiolle lähes 400 miljoonaa jo ensimmäisen 10 vuoden aikana, koska erotetut ovat hyvin koulutettuja ja ovat palvelleet pitkään, monet yli kymmenen vuotta. Näiden erotettujen homojen tilalle on ollut vaikea saada ketään sopivaa, koska amerikkalaismiehistä 75 % ei sovellu lainkaan armeijaan (rikollinen tausta, huumeet, lihavuus jne.)
Armeijan menestys on heikentynyt, koska erotettujen joukossa on useita komentajia ja satoja harvinaisten kielten osaajia (arabia, farsi (iran), korea jne.

4. USA:ssa kaikki tärkeät etuudet liittyvät työpaikkaan, joten erotetut ovat menettäneet palkan lisäksi usein asuntonsa, sosiaaliturvansa ja mahdollisen tulevan eläkkeen.

5. USA:n armeijan aktiivipalveluksessa on tällä hetkellä yli 66000 homoa ja lesboa (pysyvät siis kaapissa), ja homoveteraaneja on yli miljoona.

6. Muut länsimaat ja liittolaiset (paitsi Turkki) pitävät USA:n järjestelmää täysin käsittämättömänä ja vaativat luopumaan syrjivistä käytännöistä. Muissa länsimaissa armeijasta ei yleensä voi kieltäytyä homoseksuaalisuuteen vedoten. Mikäli näin olisi, armeijasta voisi kieltäytyä myös heteroseksuaalisuuden vuoksi.

Konkreettista myönteistä kehitystä asiassa alkoi tapahtua vasta syyskuussa, kun kalifornialaistuomari Virginia Phillips totesi viikkojen oikeudenkäynnin päätteeksi, että DADT on laiton, ja antoi määräyksen sen lopettamiseksi.

Oikeus perusteli päätöstä seuraavasti:

http://www2.advocate.com/pdfs/dADTopinion.pdf

Koska ihmiset katoavat numeroiden taakse, seuraavassa erään erotetun kertomus:

http://advocate.com/Politics/Commentary/A_Soldiers_Victory/