Texasissa riitaa homojen erottamisista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Ainakin yksi homopari ja yksi heteropari on joutunut eroamaan ,kun he muuttivat Massachusettsista Texasiin. Texasíssa heidät erotettiin perheoikeudessa. Republikaaninen oikeusministeri on esittänyt vastalauseen. Ei valtio voi purkaa sellaista avioliittoa, jota se ei lainkaan tunnusta. Asiasta käydään oikeutta Dallasissa keskiviikosta alkaen.

Oikeusministeri sanoo, että hän haluaa vastalauseellaan puolustaa perinteistä avioliittoa. Kansanäänestyksessä vuonna 2006 noin 76% texasilaisista halusi kieltää homoilta ja lesboilta avioliiton. Oikeusministerin mukaan vaihtoehtona on julistaa avioliitto epäpäteväksi. Lesboparin asianajaja kuitenkin kysyy: Miten on mahdollista julistaa epäpäteväksi asia, joka toisessa osavaltiossa on pätevä. Siitä tulisi huomattavia oikeudellisia ongelmia. Miten esim. omaisuus jaetaan, kun toisessa osavaltiossa avioliitto on pätevä, toisessa epäpätevä.


Konservatiiviset piirit epäilevät, että tässä on nyt käynnissä homoaktivistien temppu. Yritetään avata homoavioliitot takaoven kautta. Jos hyväksytään avioero, niin silloin hyväksytään myös avioliitto.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tällä hetkellä tässä kysymyksessä ei ole USAssa yhtenäistä linjaa. Pennsylvaniassa kuukausi sitten yksi tuomari kieltäytyi antamasta lesboparille avioeroa. New Yorkin valtio on sellaisen eron hyväksynyt, vaikka samaa sukupuolta olevien liittoja ei tunnustetakaan.

Texasin oikeusministeri toimii tässä asiassa myös oman vaalikampanjansa innoittamana. 52-vuotias Greg Abbot valitaan uudelleen ensi marraskuun vaaleissa. Menneisyydessä hän herätti huomiota konservatiivisella retoriikallaan. 2005 oli hänen uransa suurin voitto, kun hän voitti valituksensa Washingtonin korkeimmassa oikeudessa. Austinin kaupungissa parlamenttiin saatiin muistomerkkiin kymmenen käskyä. Ihmisoikeusaktivistien mukaan se oli vastoin kirkon ja valtion eroa. Äänin 5-4 korkein oikeus totesi, että käskyt kuuluvat perustuslain turvaamaan mielipiteen vapauteen.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!