Itävallan presidentinvaalit huhtikuun lopulla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Itävallan presidentinvaalit pidetään huhtikuun 25. päivänä 2010. Nyt valitaan presidenttiä 12. kerran. Itävallan ensimmäiset preisdentinvaalit olivat sodan jälkeen 1951.


Ehdokkaat

Ehdokkaita on kolme: Heinz Fischer (sosiaalidemokraatti), Barbara Rosenkranz (äärikonservatiivinen vapauspuolue) ja Rudolf Gehring (kristilliset).


Barbara Rosenkranz (51v): Kansan Uutisissa Jorma Hentilä kutsuu tätä ehdokasta nimellä "Germaani-Barbara". Hentilän mukaan hän on äärioikeiston ehdokas. Hänellä on ollut vaikeuksia suhtautumisessa natsismiin ja juutalaisten joukkotuhoamiseen. Maaliskuun alussa Barbara ilmoitti, että hän ei kannata sellaisia kieltoja, joilla rajoitetaan holokaustin kieltämistä tai natsimielisten järjestöjen perustamista.

Jotta Barbara Rosenkranz menestyisi vaaleissa, hänen on saatava oikeistolaisen hallituspuolueen, kansanpuolueen (ÖVP) tuki. ÖVP:llä ei tällä kertaa ole omaa ehdokasta, vaikka se on suurin puolue. Varmaan laajempaa tukea hakiessaan Barbara on perunut vanhoja puheitaan, ja nyt hän ilmeisesti kannattaa sitä, että natsismin ihailemista rajoitetaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Barbara on kunnon äärioikeistolainen. Hänellä on 10 lasta. Hän on tiukka maahanmuuttajia kohtaan. Hän arvostaa germaanisia perinteitä. jopa lapsilla on germaaniset nimet. Barbara tuomitsee feninismin. Hän edustaa sitä konservatiivista kuvaa, jonka mukaan nainen on hellan ääressä. Tosin hän itse tekee toisin, ja mies hoitaa lapset.

Lehdistö on paljastanut perheen vanhoja yhteyksiä uusnatsipuolueisiin ja äärioikeistoon. Presidenttiehdokas on usein emännöimässä erilaisia äärioikeiston tapahtumia.

Näin siis Jorma Hentilä Kansan Uutisissa.

Barbara on monissa yhteyksissä aikaisemmin puhunut homofobisesti, esim. tässä (saksaksi)
http://www.youtube.com/watch?v=u9-Fdcp0U9s


Heinz Fischer (71v): Hän on nykyinen presidentti. Hän edustaa sosiaalidemokraatteja ja hänet tunnetaan ihmisoikeusmyönteisenä presidenttinä. Hän on puolustanut mm. romanien oikeuksia. Viime viikonvaihteesa hän oli Wienin vihreiden HLBTI-ryhmän haastattelussa. Fischer kannattaa mm. adoptio-oikeutta samaa sukupuolta olevillle pareille, koska hän ei ymmärrä, miksi niin ei olisi.

Vihreät muistuttivat., että tämä vaali on enemmän kuin kysymys yhdestä ihmisestä. Jos ei mene äänestämään, se voi merkitä tuen osoitusta äärioikeistolle. Fischer puolustaa demokraattista oikeusvaltiota fundamentalistisia ja äärioikeistolaisia virtauksia vastaan. Vaalissa on kysymys siitä, että Itävallassa homot, lesbot ja tarnasgender-ihmiset saavat elää vapaina.

(Lähde: Wienin vihreiden tiedote)


http://www.ots.at/presseaussendung.php?mabo=1&schluessel=OTS_20100414_OTS0124

Rudolf Gehring (62v ): Hän ymmärtää itsensä katolisen elämäntavan suojelijana. Hän edustaa siis kristillisiä (CPÖ). Hän on selkeästi ottanut puheeksi homot ja lesbot. Huhtikuun 11. päivänä hän kohahdutti homo- ja lesboyhteisöt kertomalla, että "homoseksuaalisuus ei ole sairaus, se on harhapolku". Se on harhapolku sen takia, etteivät homoparisuhteet vastaa luontoa. Sen takia hän edelleen torjuu rekisteröidyt parisuhteet, vaikka ne ovat jo Itävallassa laillisia. Kristillinen puolue on usein menneisyydessä hyökännyt homoja ja lesboja vastaan. Välillä homoja on pidetty sairaina. Tirolin maapäivävaalien aikaan kristillisten lehdyköissä kerrottiin, että jokaisen kristityn tehtävänä on vastustaa homojen ja lesbojen tasa-arvoa. Heidän elämäntapaansa ei saa tunnustaa.

Kristilliset haluavat myös lopettaa ns. "homopropagandan" kouluissa. Viime elokuussa yksi kristillisten edustaja oli varmaan hieman seonnut, kun hän Ylä-Itävallan kuntavaaleissa vaati, etä kaikki homot on saatava pois hänen kunnastaan.

Presidenttiehdokas Rudolf Gehring varoitteli muutama päivä sitten ihmisiä siitä, että pian ollaan samassa tilanteessa kuin koirat. Jokaisella on kaulassa siru, jossa on henkilötiedot ja sormenjäljet.

2 kommenttia

No, ei ole itavallan homppeleilla paljon mistä valita. Onneksi yksi joukossa on oikea ihminen!
Vaalit on istuvalle presidentille läpihuutojuttu.
Mielipidekyselyissä kannatus on noin 85%.

Täytyy muistaa, että Itävallassa presidentillä ei ole oikeaa valtaa lainkaan, vaan hän on mielipidevaikuttaja. Itävallassa maata hallitsee liittokansleri, aivan kuten Saksassakin.

Vaikka jutussa puhutaan kriittiseen sävyyn vapauspuolue FPÖ:stä, täytyy muistaa että täällä sillä on aika laaja kannatus, noin 20% parlamenttivaaleissa. Rosenkranz on siis nimenomaan FPÖ:stä.

Hiukan ehkä yllättävää on se, että homoista suurin osa asettui viime parlamenttivaaleissa nimenoaan FPÖ:n taakse. Tästä oli silloin juttua myös Ranneliikkeessä.