Dubain Burj-Khalifan torni on 828 metriä korkea. Kerroksia on 162. Se on maailman korkein rakennus. Se on arabimaailmalle toivon symboli ja loistava esimerkki siitä, mitä ihminen voi saada aikaan. Näin kuvaili tornia rakennusfirman johtaja.
Rakennus on ankkuroitu 55 metrin syvyyteen erämaan hiekkaan. Siihen on käytetty 330 000 kuutiometriä betonia ja 31 400 tonnia terästä. Suunnitteluvaiheessa pelättiin, että polttava aurinko kuumentaa teräksen ja se menettää lujuutensa. Vaarana oli myös, että rakennus heijastaa valoa ja sokaisee lentokentälle laskeutuvien koneiden pilottien silmät.
Talon vihkiäistapahtuman ilotulistusta seruasi ainakin 400 000 ihmistä. Päivittäin tornissa tulee työskentelemään noin 12 000 ihmistä. Turisteille on näköalatasanne 124. kerroksessa 442 metrin korkeudessa. Hissi vie sinne minuutissa, tarkemmin: 60 sekunnissa. Tornissa on myös luxus-omistusasuntoja. Niitä on 109. kerroksen korkeudelle saakka. Vaikka on lama-aika, 90% toimistotilasta ja asunnoista on jo vuokrattu. Niin suuresta rakennuksesta on kysymys, että torni ei olisi valmistunut ilman Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien apua. Sheikki antoi tornille 25 miljardin euron piristysruiskeen.
Rakennuksessa on myös maailman ensimmäinen Armani-hotelli. Hotelli on kerroksisssa 1-8 ja 38-39. Siellä on 160 huonetta ja sviittiä. Hotelli avataan 18. maaliskuuta suunnittelija Giorgio Armanin läsnäollessa. Tämä 75-vuotias milanolainen tähti-designer on tornin päävuokraaja. Armani aikoo avata hotelleja muuallekin. Giorgio Armani eli 20 vuotta miesystävänsä ja liiketoverinsa Sergio Galeottin kanssa ja loi liikeimperiuminsa. Kumppani kuoli 1985 aidsiin. Nyt Armani on tornin päävuokraaja. Miten se mahtaa sopia homofobisen emiirikunnan imagoon?