Homojärjestö yleispolitiikan kimpussa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Saksalainen homo- ja lesbojärjestö kutsui gay-väkeä mukaan Berliiniin kansalaisjärjestöjen eiliseen mielenosoitukseen , jossa protestoitiin sisäministeri Wolfgang Schäublen (kristillisdem.) "lisää valvontaa" -suunnitelmia vastaan. Mottona oli "Vapautta pelon tilalle - lopettakaa valvontakiihko". Homojärjestö LSVDn mukaan aihe koskettaa myös homo/lesboväestöä. Nyt halutaan lisätä puhelin-, sähköposti- ja internet-valvontaa ja tiedot halutaan tallentaa pitkäksi aikaa. Näistä arkistoista voidaan onkia tietoa ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta ja sitä paitsi tiedot olisivat varsin vapaasti viranomaisten käytössä. Sallittua olisi myös verkon kautta tapahtuva yksityistietokoneiden tarkistaminen. Tätä kaikkea puolustellaan terrorismin uhalla.

Mielenosoituksessa oli mukana puolueita: liberaalit, vihreät ja vasemmisto. Lisäksi mukana oli ammattijärjestöjä, nuorisojärjestöja ja muita järjestöjä. Onko asiallista, että myös homojärjestöt lähtevät mukaan?

Pitäisikö homojen ja lesbojen osallistua?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Queer-de:n sivulla Dennis Klein vastustaa homojärjestön sotkeutumista asiaan. Miltä tuntuisi jos Greenpeace alkaisi vaatia tuloveron laskemista. Hänen mukaansa kyse on poliittisesta kädenväännöstä. Sillä ei ole mitään tekemistä homojärjestön tavoitteiden kanssa. Joku sanoo, että tietojen arkistointi koskee myös homoja ja lesboja. Samalla tavalla koskee heitä arvonlisäveron määrä tai sähkövero. Jos otetaan ohjelmaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, on suuri vaara, että varsinainen tavoite hämärtyy.

Christian Scheuss puolustaa mielenosoitukseen osallistumista. Arkaluontoista dataa halutaan talteen "varmuuden vuoksi". Jos hän käy lukemassa homokontaktisivuja, valtio on mukana lukemassa. Tai kun nuori epävarma ihminen soittaa homojärjestön neuvontaan, valtio panee puhelinnumeron muistiin. Tai samalla tavoin löytyy HIV-positiivinen, joka soittaa heidän omaan yhdistykseensä tämän tästä. Tämä tarkoittaa laajaa tunkeutumista ihmisten yksityisyyteen.

2 kommenttia

Pelolla hankitaan lisää valtaa. Saksalaisilla on tuon suuntainen malli valmiina historiasta, nimittäin DDR:n valvontakoneisto. Sen tuotantoahan puidaan Suomessakin.
JuhaniV kirjoitti: "Pelolla hankitaan lisää valtaa. Saksalaisilla on tuon suuntainen malli valmiina historiasta, nimittäin DDR:n valvontakoneisto. "

Totta, mutta minulla ainakin tuli tuossa ihan muu Saksan historian yksityiskohta mieleen. Sellainen, jota kohtaan saksalaisilla on kollektiivinen sokeus.

Kaksoistornien tuhoaminen oli yksi suuri Berliinin Valtiopäivätalon polttaminen, tai kotoisemmin, Mainilan laukaukset.

Aikoinaan kun Berliinin muuri kaatui, sanoin ettei kerkiä kulua kuin kymmenen vuotta niin saksalaiset marssivat taas. Olin väärässä. Ne jaksoivat odottaa melkein neljännesvuosisadan.

Minusta demokratian pitäisi tarjota tilaa monimuotoisuuden ja faktojen puuttumisen nimessä sille yleisesti uskotulle teorialle, ettei iskujen takana olleet muslimit.