Saksalainen homo- ja lesbojärjestö kutsui gay-väkeä mukaan Berliiniin kansalaisjärjestöjen eiliseen mielenosoitukseen , jossa protestoitiin sisäministeri Wolfgang Schäublen (kristillisdem.) "lisää valvontaa" -suunnitelmia vastaan. Mottona oli "Vapautta pelon tilalle - lopettakaa valvontakiihko". Homojärjestö LSVDn mukaan aihe koskettaa myös homo/lesboväestöä. Nyt halutaan lisätä puhelin-, sähköposti- ja internet-valvontaa ja tiedot halutaan tallentaa pitkäksi aikaa. Näistä arkistoista voidaan onkia tietoa ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta ja sitä paitsi tiedot olisivat varsin vapaasti viranomaisten käytössä. Sallittua olisi myös verkon kautta tapahtuva yksityistietokoneiden tarkistaminen. Tätä kaikkea puolustellaan terrorismin uhalla.
Mielenosoituksessa oli mukana puolueita: liberaalit, vihreät ja vasemmisto. Lisäksi mukana oli ammattijärjestöjä, nuorisojärjestöja ja muita järjestöjä. Onko asiallista, että myös homojärjestöt lähtevät mukaan?
Pitäisikö homojen ja lesbojen osallistua?
Queer-de:n sivulla Dennis Klein vastustaa homojärjestön sotkeutumista asiaan. Miltä tuntuisi jos Greenpeace alkaisi vaatia tuloveron laskemista. Hänen mukaansa kyse on poliittisesta kädenväännöstä. Sillä ei ole mitään tekemistä homojärjestön tavoitteiden kanssa. Joku sanoo, että tietojen arkistointi koskee myös homoja ja lesboja. Samalla tavalla koskee heitä arvonlisäveron määrä tai sähkövero. Jos otetaan ohjelmaan kaikkea maan ja taivaan väliltä, on suuri vaara, että varsinainen tavoite hämärtyy.
Christian Scheuss puolustaa mielenosoitukseen osallistumista. Arkaluontoista dataa halutaan talteen "varmuuden vuoksi". Jos hän käy lukemassa homokontaktisivuja, valtio on mukana lukemassa. Tai kun nuori epävarma ihminen soittaa homojärjestön neuvontaan, valtio panee puhelinnumeron muistiin. Tai samalla tavoin löytyy HIV-positiivinen, joka soittaa heidän omaan yhdistykseensä tämän tästä. Tämä tarkoittaa laajaa tunkeutumista ihmisten yksityisyyteen.