Sosiaalidemokraattien HLBT-yhdistys Pinkkiruusu toimii varsin aktiivisesti. Nettisivulta käy ilmi, että toukokuussa osallistuttiin homofobian vastaiseen päivään, alkukesästä oli keskustelutilaisuus "Vähemmistöt mediassa - kenen ehdoilla?", kesä-heinäkuun vaihteessa oli Pride ja kaksi viikkoa sitten oli keskustelutilaisuus aiheesta "Poliitikot ja heidän suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin" (tarkemmin: parisuhdelain käsittely eduskunnassa vuonna 2001).
Helsingin Vihreät Nuoret olivat mukana Helsingin, Riikan ja Tallinnan Pride-paraateissa, mutta järjestön nettisivuilta ei löydy muita HLBT-mainintoja. Vihreät nuoret on yleisjärjestö, joka osallistuu monenlaisiin tapahtumiin, mm. autottomaan päivään, tekijänoikeuskeskusteluihin, yms. yms.. HLBT on vain yksi teema-alue monien joukossa.
Tavallaan "poliittista" toimintaa on myös Amnesty Internationalin toiminta vaikka se onkin puoluepolitiikan ulkopuolella. Vuosikymmeniin kansainvälinen järjestö ei hyväksynyt HLBT-ihmisiä työnsä kohteiksi, mutta selkeä muutos tapahtui 1990-luvulla. Silloin alkoi syntyä kansainvälinen verkosto, joka toimi homojen, lesbojen ja transihmisten oikeuksien puolesta. Vuonna 1999 verkostoon kuului ryhmiä ja aktivisteja yli 20 maasta. Suomen Amnestiin saatiin HLBT-ryhmä viime vuonna (taisi olla jo aikaisememinkin, mutta piti taukoa - epävarma muistikuva???). Ryhmä keskittyy lähialueisiimme, joten työtä riittää. Kokouksia on kerran kuussa ja tähän mennessä on jo oltu mukana Riian ja Helsingin Prideissä. Saksankielellä on juuri ilmestynyt kirja "Das Recht, anders zu sein" (syyskuu 2007), joka kertoo HLBT-ihmisten tilanteesta eri puolilla maailmaa ja Amnestyn tavoitteista ja työtavoista.