Ihmisoikeustilanne selvitettävnä
Euroopan komission sosiaalikomissaari Vladimir Spidla lähetti tammikuun lopussa 11 EU-maalle muistutuksen yhdenvertaisuuslainsäädäntöön liittyvistä epäkohdista. Mukana oli myös Suomi.
http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=41&thrdid=5974
Vuoden 2008 aikana YK:n ihmisoikeusneuvostossa arvioidaan ihmisoikeustilannetta maailmalla. Suomi kuuluu niiden maiden joukkon, joiden tilannetta tutkiskellaan huhtikuussa 2008. Seta on lähettänyt huomioita suomalaisen yhteiskunnan epäkohdista. Asiasta kertoo enemmän SETAn nettisivu tänään
www.seta.fi
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
2 kommenttia
Suomen ihmisoikeustilannetta arvioidaan
YK:n ihmisoikeusneuvosto alkaa käsitellä huhtikuun 7.-8-. päivinä 16 valtion ihmisoikeustilannettta. M;ukana tarkastelussa on Suomi. Se ei tarkoita ,että Suomi selviytyisi jotenkin tavanomaista huonommin ihmisoikeusasioissa. Nyt tarkastelussa olevilta valtioilta on pyydetty selonteko, samoin kansalaisjärjestöiltä on lausuntoja. Amnestyn hlbt-ryhmä on ollut vaikuttamassa Amnestyn antamaan raporttiin. Setalta on mennyt oma selvitys. mm. yhdenvertaisuuslain ja tasa-arvolain katvealueista, julkisen sektorin tiedonkeruun ja tuen puutteista väkivallan ja terveysriskien alueilla, perheoikeuksien puutteista sekä sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten ja erityisesti intersukupuolisten lasten heikosta asemasta.
Seuraavat 15 valtiota ovat tarkastelussa toukokuun puolävlissä ja sitä seuraavat ovat mukana joulukuussa 2008.
Ulkoministeriön sivulta:
Suomen ihmisoikeustilanne käsitellään Genevessä kokoontuvassa ihmisoikeusneuvoston alaisessa UPR-työryhmän ensimmäisessä kokouksessa tänään 9. huhtikuuta iltapäivällä. Suomen valtuuskuntaa johtaa poliittinen valtiosihteeri Teija Tiilikainen ulkoministeriöstä. Valtuuskunnassa ovat edustettuina kaikki keskeiset ministeriöt. Myös eduskunnan perustuslakivaliokunnan ja kansalaisjärjestöjen edustajat osallistuvat tarkasteluun valtuuskunnan jäseninä.
UPR-työryhmän istuntoon voivat osallistua kaikki YK:n jäsenvaltiot. Työryhmän ja tarkasteltavan valtion välinen avoin ja suullinen vuoropuhelu kestää kolme tuntia. Tarkastelua avustaa neuvoston jäsenistä arvottu raportoijaryhmä, joka koostuu kolmesta neuvoston eri maaryhmän edustajasta (niin sanottu troikka). Suomea käsittelevään troikkaan osallistuvat Azerbaidzhan, Bolivia ja Korean tasavalta.
Suomen ihmisoikeustilannetta käsittelevä raportti alustavine päätelmineen ja suosituksineen hyväksytään työryhmässä perjantai-iltana 11. huhtikuuta. Raportin lopullinen sisältö hyväksytään ihmisoikeusneuvoston seuraavassa varsinaisessa täysistunnossa kesäkuussa 2008.