Afganistanin hlbti-vähemmistö huolissaan turvallisuudestaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2

Afganistanissa vallan ottanut islamistinen Taleban on aiheuttanut hlbti-vähemmistöihin kuuluvien keskuudessa huolta hengen puolesta. Vähemmistöön kuuluvat kokevansa tulleensa muun maailman hylkäämäksi.

Aiheesta kertoi elokuussa uutistoimisto Reuters

Taleban noudattaa konservatiivista islamin uskontulkintaa ja sen hallitsemassa yhteiskunnassa lainkäytön pohjana on islamilainen laki eli sharia-laki. Tämän varjolla esimerkiksi homoseksuaalisiin suhteisiin suhtaudutaan kielteisesti. 

Esimerkiksi Ajankohtaisen kakkosen Islam-illassa vuonna 2013 vieraana olleen suomalais-iranilainen imaami Abbas Bahmanpour sanoi, että islam suhtautuu homoseksuaalisuuteen moraalisena paheena. Hän vertasi suhtautumista homoseksuaalisuuteen vastaavaksi kuin aviorikokseen tai insestiin. Hän myös totesi, että sharia-lain perusteella homoseksuaalisesta yhdynnästä voidaan joissain tapauksissa tuomita kuolemanrangaistus.

Huoli omasta hengestä

Moni seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluva kokee tulleensa muun maailman hylkäämäksi. Uutistietojen mukaan monet pyrkivät piiloutumaan tai pakenemaan maasta. Taleban piti alueella valtaa vuosituhannen vaihteessa, ja silloisen ankaran suhtautumisen pelätään palaavan, vaikka Taleban onkin tällä kertaa luvannut kunnioittaa ihmisoikeuksia. Islamistisen järjestön lupauksiin ei kuitenkaan luoteta.

Talebanin aiemmalla valtakaudella homomiehiä tiedetään tuomitun kuolemaan ja kivitetyn kuoliaaksi. Samoin on kerrottu, että kuolemantuomioita on pantu täytäntöön murskaamalla tuomittuja tankeilla kaadettujen seinien alle. Talibaniin kuuluvan tuomarin saksalaiselle Bild-lehdelle antamassaan haastattelussa tämä toteaa homomiehille sopivan rangaistuksen olevan kivityksen tai murskaaminen kaatuvan seinän alle. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helsingin Sanomien mukaan satoja hlbti-vähemmistöihin kuuluvia pyrkii epätoivoisesti pois maasta. Pääkaupunki Kabulin lentokentän porteille asti päässeitä oli käännytetty pois sellaisissakin tapauksissa, joissa heillä oli mukanaan tarvittavia asiakirjoja.

Afganistanissa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asema on ollut vaikea jo ennen Talebanin valtaannousua. Human Rights Watch -järjestön asiantuntija Patricia Gossman sanoo Reutersille, että hlbti-vähemmistöihin kohdistui vakavia uhkia jo ennen Talebanin valtaannousua, mutta nyt tilanne on kääntynyt entistä vaikeammaksi.

2 kommenttia

Kamiva on abrahamisista uskonnoista etenkin abrahamisen kristinuskomukset ja abrahamisen islamin yhdessä tekemien julmuuksien, pahantekojen määrä ihmiskuntaa ja koko maailmaa kohtaan.

Hirvittävät ovat ne kaikki äärimmäisen julmat tavat, joilla armotonta kristinuskontoa harrastavatkin ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisiä vainonneet, kiduttaneet ja surmanneet. raamatussahan valitettavasti on suora tappokäsky keskenään rakasteleville miehille ja sitä sharia-laissakin sitten noudatetaan, kuten ovat noudattaneet kristityt eri puolilla maailmaa pari tuhatta vuotta, ääri-kristllistä natsi-ideologiaa myöten ja Suomessakin kristilisperäisten lakien vankilatuomioina ja homorakkaiden miesten kristillistuomioilla hirttämisinä. paavalin saatanalliset vihapuhesäkeet ja jessukan välinpitämättömyys (päinvastoin sovittaa, antaa ennakolta anteeksi kaikki kristittyjen harrastamat pahanteot).

Vain siksi että nuo luonnottomat abrahamiset uskonnot eivät halua olla lähimmäisenrakkaita, vaan ovat ideologioissaan diktatuurisia uskomuiksia.

Ihmiskunnan pitäisi jo vihdoin nousta kitkemään pois noita abrahamisia paholais-uskontoja. Eikä antaa enään kristllispappi-teologi-Stalinien, paavien, lutherien, talebanien nousta valtaan. Vaikka nyt sitten Vatikaanissa on yhä kristllinen vain miesten hirmuvaltakeskus ja ortodoksikristityillä myös ja evankelikaalis-kristillisillä lahkoillakin, samoin kuten talebaneillakin.

taivaallinen takapajula on itse kaikkea sitä pahaa, mistä se "helvettiä" syyttelee.

Moni on huomannut, historiaste, että ääri-kristilinen valkoisen raamatun natsi-3.valtakunta oli isommassa mittakaavassa, kristillisesti kaikkea sitä, mitä talebankin. Naisten alistamista, miesten hegemoniaa, Euroopan pikavaltausta, "vääräuskoisten" surmaamista, martin lutherin käsikirjoituksen mukaan, ja natsit pahemminkin: valtavat määrät seksiorjabordelleja joissa kymmeniä tuhansia naisia ääri-kristittyjen natsijoukkojen kynsissä, ...

diktatuuriset abrahamiset uskonnot ovat hirmuvaltojen käsikassaroiksi kirjoiteltuja,
ihmisiä kärsimään ja kestämään ja alistumaan - että taivaassa/paratiisissa sitten helpottaisi.
Suomeen ei tulisi päästää yhtään enää islamin uskoisia, mitä enemmän tämä vaarallinen uskonto täällä lisääntyy sitä vaarallisemmaksi Suomi tulee vähemmistöille. Muistattehan Mellunmäen imaamin esitystä homojen tappamisesta? Kristinuskon höpötykset sentään eivät vaaranna kenenkään henkeä niinkuin islam.

Imaami esitti homojen tappamista

https://www.suomenuutiset.fi/suomeen-sharia-ja-homoilta-henki-pois-demarikansanedustaja-puhkesi-nauramaan/

Mellunmäen imaamina toimiva Abbas Bahmanpour totesi Ylen Islam-illassa suorasanaisesti, että homoseksuaalisuus on kielletty, ja että siitä seuraa shariassa kuolemanrangaistus. Ohjelmaan keskustelijana osallistunut työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajana toimiva kansanedustaja Tarja Filatov (sdp.) ei nähtävästi pitänyt asiaa kummoisena pulmana, koska hän puhkesi nauramaan asiaa käsiteltäessä.

– Islam suhtautuu homoseksuaalisuuteen moraalisena paheena. Rangaistus annetaan, homoseksuaalinen akti nähdään eli itse penetraatio nähdään neljän todistajan silmin eli ellei ne avoimella jollain torilla tee niin silloin sitä rangaistusta ei tule. Erittäin harvoin, erittäin harvoin rangaistuksia, Bahmanpour kertoi.

Ohjelman juontajat pyysivät täsmennystä siihen, mikä on sharia-lain mukainen rangaistus homoseksuaalisesta teosta.

– Se on kuolemantuomio, Bahmanpour totesi.

Islamin opettaja Ahmad Fadil on sitä mieltä, että Suomessa pitäisi ottaa käyttöön sharialaki:

– Kyllä kyllä, totta kai. Meille sopisi sharia-laki, Fadil kommentoi.

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja Simon Elo tarttui Bahmanpourin lausuntoon ja esitti kummastuksensa siitä, miksi tällaisiin puheisiin ei kiinnitetä enempää huomiota: simon_elo_small_areena

– Aika mielenkiintoinen tilanne, kun perussuomalainen konservatiivin pitää alkaa puolustamaan seksuaalivähemmistöjä. Ja aika erikoisen maltillisesti suhtaudutaan siihen, että sanotaan että homoseksuaalien pitäisi saada kuolemantuomio. Tämä on se asia, missä islam on ristiriidassa länsimaisen ihmisoikeuskäsityksen kanssa.

Keskusteluun osallistunut perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen mitta tuli täyteen, kun hän kuuli Mellunmäen imaamin vahvistavan omin sanoin sen, että islamissa rangaistaan homoseksuaalisuudesta kuolemantuomiolla.

– Ja sitten me vielä keskustellaan, että pitäisikö sharia-laki ottaa käyttöön. Ei missään tapauksessa, Immonen puuskahti.

Ohjelmassa esitettiin pohdintoja sen puolesta, voisiko islam tulkita joitain koraanin kohtia uudelleen, paremmin nykyaikaan sopivaksi. Bahmanpouri ei hyväksynyt ajatusta uudelleentulkinnasta. Hänen mukaansa islamin laki on tullut jumalalta, ja että se on viimeisessä muodossa.

Elo nosti vielä ohjelman lopussa Bahmanpourin käsittämättömän kommentin esille ja vaati SDP:n Filatovilta ja vihreiden Heidi Hautalalta kantaa asiaan:

– Se mikä on minua tässä on huolestuttanut ja huolestuttaa yhä enemmän on se demarit ei uskalla puolustaa seksuaalivähemmistöjen tasa-arvoa ja vihreät eivät uskalla puolustaa seksuaalivähemmistöjen oikeutta elää Suomessa ilman tällaisia ajatuksia, Elo täsmensi.

Filatov vastasi naurulla.

Ja juurihan Iranissa tapahtui islamin uskon mukainen nuoren homomiehen ”kunniamurha”:

Gay Iranian man dead in alleged 'honor killing,' rights group says

https://www.nbcnews.com/feature/nbc-out/gay-iranian-man-dead-alleged-honor-killing-rights-group-says-n1266995

Ja onhan tämä homoihin kohdistuva islamilainen raaka väkivalta rantautunut mm Isoon-Britanniaankin:

Murderer who killed three gay men in Reading ‘terror’ attack ‘was performing religious jihad’, court hears

https://www.pinknews.co.uk/2021/01/05/reading-terror-stabbings-khairi-saadallah-james-furlong-joseph-ritchie-bennett-david-wails-sentence-hearing/