Mikkelin kaupunki ei aio nostaa sateenkaarilippua kaupungin salkoihin 12. lokakuuta järjestettävän pride-tapahtuman aikaan. Kaupunki on Mikkelin pride-tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.
Asiasta kertoo Länsi-Savo.
Mikkelin kaupunginjohtaja Timo Halonen perustelee asiaa kaupungin käytännöillä: kaupungin lipputankoihin nostetaan vain valtioiden lippuja ja kaupungin viiri. Halosen mukaan rajan vetäminen on vaikeaa, kun lähdetään valtiolliselta tasolta alaspäin. Halinen viittaa järjestöjen, urheiluseurojen ja puolueiden lippuihin. Länsi-Savon mukaan kaupunki on ehdottanut, että se liputtaisi Suomen lipuilla tapahtumapäivänä.
Sateenkaarilippu tunnetaan kansainvälisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tunnuksena ja sen katsotaan symboloivan kaikkien ihmisten yhdenvertaisuutta riippumatta näiden seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan tai sukupuolesta sen kaikkine ulottuvuuksineen.
Mikkeli Priden tuottaja ja Etelä-Savo Pride ry:n puheenjohtaja Iina Särkkä kertoo Länsi-Savolle, että kaupungin pride-osallistumisen keinoihin liittyvät neuvottelut ovat vielä kesken. Särkkä katsoo, että sateenkaariliputuksesesta kieltäytyminen antaa huonon viestin. Hän muistuttaa, että sateenkaariliputus on yksi osoitus siitä, että kaupunki on nähnyt vähemmistön.
Moni suomalaiskaupunki on järjestänyt virallisen sateenkaariliputuksen paikallisen pride-tapahtuman aikaan.
Joissain kaupungeissa liputukseen on kohdistettu ilkivaltaa. Ilkivallan on katsottu kuvastavan yhä ongelmallisia asenteita ja muistuttavan priden sekä sateenkaariliputuksen tarpeesta.
Mikkelissä kirjasto on kuitenkin liputtanut sateenkaarilipuilla priden aikaan. Kirjasto toimii hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnan alaisuudessa ja sen kokouksen pöytäkirjaan on merkitty Mikkeli Priden toive sateenkaariliputuksella huomioimisesta. Paikallinen kristillisdemokraattien edustaja on jättänyt asiasta eriävän mielipiteen.