Puolalaisessa Wlokniarz Czestochowa -tallissa ajava ruotsalainen speedwaykuljettaja Fredrik Lindgren julkaisi heinäkuun alussa seksuaalivähemmistöjä tukevan päivityksen Facebookissa ja myöhemmin lisäsi ajopukuunsa sateenkaarisymbolin. Tämä sai jotkut kilpatallin kannattajista vaatimaan Lindgrenin erottamista.
Asiasta uutisoi heinäkuun alkupuolella puolalainen SportoweFakty-sivusto, ja Ruotsissa Expressen ja Aftonbladet tekivät asiasta oman jutun heinäkuun lopulla. Suomessa tapauksesta kirjoitti ensin Iltalehti.
Puolan lisäksi Ruotissa ja Isossa-Britanniassa ajavan Lindgrenin Facebook-päivityksen kuvituksena on sateenkaarilipun värejä sekä teksti "Love has no label" (suom. rakkaudessa ei ole lokeroita). Päivityksessä hän kirjoittaa päättäneensä tukea hlbti-organisaatiota, ja lisää toivovansa kaikkien voivan vapaasti ja kunnioitetusti olla sitä mitä ovat. Lindgren kertoo päivityksessä myös serkustaan, joka vuosia sitten tuli kaapista, ja olevansa ylpeä myös perhepiiristään, joka tuki ja kunnioitti kaapista tullutta serkkua.
Expressenille hallitseva Ruotsin mestari Lindgren kertoo serkkunsa kohdanneen vaikeuksia monien muiden vastaavassa tilanteessa olevien tapaan. Lindgren toteaa olevan väärin, että vihaa kohdistuu ihmisiin, joita kaikki eivät pidä normaaleina. Hän myös toteaa kohdallaan olevan itsestäänselvää toimia siten kuin toimii.
Lindgren on saanut päivityksestään runsaasti myönteistä palautetta, mutta jonkin verran tallin puolalaiskannattajia on närkästyneet ja vaatinut ruotsalaiskuljettajan erottamista.
- Olen saanut jonkin verran vihaa. Mutta se osoittaa vain, kuinka tärkeää on tukea toisia, sanoo Lindgren Expressen-lehdelle.
Kilpajoukkuetta johtava Marek Cieślak puolestaan totesi puolalaiselle SportoweFakty-sivustolle päivityksen olevan Lindgrenin, ei tallin, ja että Lindgrenillä on oikeus mielipiteeseensä. Hän puolustaa Lindgrenin oikeutta toimia tavallaan.
- Kaikilla on oikeus sanoa mielipiteensä. Minun näkemykseni voi poiketa Lingrenin näkemksestä, mutta se ei estä minua kunnioittamasta hänen näkökulmaansa. Ne voivat Fredrikin omia mielipiteitä. Ne voivat olla kiistanalaisia, mutta häne elää eri maassa, jossa ihmiset sanovat mitä mieltä ovat. Ruotsissa ei ole kaksinaismoraalia, mikä usein voi olla tilanne meidän maassamme.
Cieślak toteaa myös, että 80 prosenttia puolalaisista ei edes tiedä, mikä on LGBT.
Lindgren kertoo Expressen-julkaisulle, ettei ole yllättynyt - mutta hämmästynyt silti vihasta. Hänen mukaansa joidenkin pitäisi keskittyä enemmän itseensä ja hyvänä ihmisenä olemiseen, sen sijaan, että katsoo toisia pahalla.
- Lopulta olemme samanarvoisia riippumatta seksuaalisesta suuntautuneisuudestamme, ihonväristämme tai maailmankatsomuksestamme. Olemme kaikki ihmisiä, muistuttaa Lindgren.