Opiskelija piirsi sata suutelevaa homoparia osoittaakseen samaa sukupuolta olevien välisen rakkauden olevan normaalia

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Taideopiskelija Tyler Hillis, 23, piirsi sata suutelevaa homoparia, koska monen mielestä julkisella paikalla suutelevan homoparin näkeminen on outoa.

Samalla kun samaa sukupuolta olevien välinen suudelma on normaalia, on se julkisella paikalla yhä myös poliittinen kannanotto.

Facebook-sivullaan Hillis toteaa sydäntään lämmittäväksi sen, että hänellä on mahdollisuus levittää rakkauden sanomaansa. Yli sata homoparia lähetti tarinallaan ryyditetyn valokuvan Hillisin piirrettäväksi. Hän toteaa monen tarinansa kanssaan jakaneen parin ajatelleen, etteivät voisi koskaan olla avoimesti sitä mitä ovat.

- Halusin tehdä tämän, koska monet näkevät hlbti-ihmiset sairaina tai hulluina, toteaa Hillis Facebook-sivullaan.

Pohjois-Iowan yliopistossa taidekasvattajaksi opiskeleva Hillis kertoo Facebookissa, että hänen teoksensa "100 Gay Kisses" on valittu esillepantavaksi yliopiston galleriaan. Yliopisto on myös myöntänyt Hillisille 300 dollarin stipendin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hillisiä haastatelleelle Gay Star News -julkaisulle hän kertoo joutuneensa kasvamaan itsensä viallisena kokien, vakuuttuneena sairaudestaan, koska halusi pitää toista poikaa kädestä. Tällaiset ajatukset kaikkosivat vasta vuosien jälkeen.

- Tein tämän nuoremmalle itselleni ja muillekin, jotka tuntevat olevansa erilaisia ja rikki.

Virhe median upotuksessa.

Aiemmin Hillis teki piirrokset tuhannesta peniksestä, joiden kuvat hänelle lähetettiin Grindr-palvelussa ja muualla. Gay Star Newsille Hillis kertoo projektien eroista: penisprojekti oli kannanotto sosiaalisen median ilmiöstä; eletään maailmassa, jossa kaikki rakastavat genitaalejaan.

Suudelman merkityksen hän näkee toisin.

- Kun mies suutelee vaimoaan, ketään ei kiinnosta. Kun mies suutelee poikaystäväänsä tai miestään julkisesti, vaikka vain poskelle, sitä tuijotettaan.

Hillis muistuttaa, että osassa maailmaa se tarkoittaa kuolemaa. Matkaillessa homopari joutuu miettimään rajoituksia ja turvallisuuttaan: voiko pitää kädestä tai kertoa olevansa naimisissa.

- Suudelman voima on siinä, että se on yksi helpoimmista keinoista osoittaa rakkauttaan jollekulle.

- Rakkauden osoittaminen on tärkeää, koska rakkaus on perustavanlaatuisesti inhimillistä.

1 kommenttia

Minusta tällainen on erinomainen ja rakentava tapa vaikuttaa. Meilläkin on tehty valokuva- ja muitakin taideprojekteja seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden moninaisuudesta - inhimillisyyden ja rakkauden monimuotoisuudesta.

Nimenomaan tällainen rakentava kyseenalaistaminen on jotenkin tunteita herättävää.

Mieleen muistuu samalla joitain vuosia sitten Tampereella tehty rakkautta kyseenalaistava rakkauslukkojen sulattaminen möhkäleeksi, jossa raaka-aineeksi särjettiin ja riistettiin voimapihtejä hyväksikäyttämällä pariskuntien Patosiltaan jättämiä rakkauslukkoja. Pidin ja yhä pidän temppua hävyttömänä.