"Hornet on homobaari, kilpaileva Grinder seksiklubi" - Slushiin osallistuva Hornetin perustaja Wittig

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
Hornetin kirjautumissivu.

Helsingin Slushiin 2018 osallistuva Hornet -verkoston perustaja Christof Wittig sanoo  yhteisönsä käyvän "teknologian avulla taistelua kunnes  tasa-arvoisuus toteutuu". Kauppalehden Senja Larsenin haastattelussa (KL 28.11.18, B 10-11) Wittig  kertoo perustamansa LGBTQ-säätiön toiminnasta  ja neljän miljoonan aktiivisen käyttäjän Hornetista. 

Viime keväänä säätiö toi markkinoille Pink Dollar -kryptovaluutan.  "Identiteetin puuttuminen on ollut  digitaalisten verkostojen keskeinen ongelma. Lohkoketjun avulla syntyy jäsenyys, jonka voi omistaa ilman henkilöllisyyden paljastamista".  Kryptovaluutta on myös määrittää osallisuutta yhteisössä ja äänioikeutta hajallaan olevan yhteisön päätöksenteossa. 

Hornetin aktiiviset jäsenet ja moderaattorit saavat maksun Pink Dollareissa.  "Aktivistit valvovat yhteisöä 40 kielellä joka päivä. Mitä enemmän joku kerää kryptovaluuttaa, sitä luotettavampi hän on yhteisön silmissä", Wittig sanoo Kauppalehdelle.

Wittig on haastattelun perusteella  ilmeisen optimistinen mahdollisuuksista taistella valeuutisia ja häirintää vastaan. "Ratkaisu on yhteisön ja teknologian yhdistäminen. Koneoppiminen auttaa löytämään valeuutiset, moderaattorien edelleen käsiteltäviksi", hän sanoo. "Kun tietoa on niin valtavasti, lohkoketju mahdollistaa sen varmentamisen alkulähteellä, eikä manipuloiminen ole mahdollista."

Digitaalisuuden myötä maailman homobaarien määrä on pudonnut puoleen, Wittig toteaa.  "Seksuaalivähemmistöillä on kaksi suurta digiverkostoa. Hornet on homobaari ja kilpailija Grinder on seksiklubi".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kauppalehdelle Wittig korostaa Touko Laaksosen merkitystä.  "Tom of Finland on homokulttuurille se, mitä Picasso on taiteelle". 

Saksalaistaistainen Wittig  muutti  Piilaaksoon 15 vuotta sitten.  Kauppalehdelle hän kertoo Stanfordissa ystävystyneensä suomalaisen Sami Inkisen kanssa. Kumpikin sijoitti toistensa yrityksiin, hyvällä menestyksellä.  Inkinen oli kannustanut Wittigiä myös juoksemaan. "Treenasimme puolimaratonille kahdeksan opiskelukaverin kanssa.  Olin hitain ja huonoin juoksija. Tajusin, että muut olivat niin kilpailuhenkisiä, että he tarvitsivat mukaan häviäjän", Wittig muistelee.

Bisnestietoina Kauppalehti kertoo Hornetilla  olevan neljä miljoonaa aktiivista käyttäjää. Kasvu on ollut  50 prosenttia vuodessa. Työntekijöitä  on 50  ja vapaaehtoisesti mukana  on 30 000. Palvelu on alansa suurin Ranskassa, Venäjällä, Turkissa, Brasiliassa ja Taiwanilla.

Tässä esitelty haastattelu on julkaistu Kauppalehdessä 28.11.18 (s B 10-11) otsikolla "Digitaalisen homobaarin isäntä tulee Suomeen".

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!