Singaporessa käydään keskustelua miesten välisten seksuaalisuhteiden laillistamisesta. Nykyisin miesten välinen seksi on määrätty rangaistavaksi rikoslain pykälällä 377A. Rangaistuksena on maksimissaan kaksi vuotta vankeutta.
Asiasta kertoo esimerkiksi GayStarNews.
Keskustelu homosuhteiden kiellon kumoamisesta on saanut vauhtia Intian sallittua samaa sukupuolta olevien väliset suhteet.
Kiellon kumoamista vaativan adressin on allekirjoittanut noin 40 000 henkilöä ja kiellon pysyttämistä vaativa adressi on sanut 100 000 allekirjoitusta. Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan 55 prosenttia singaporelaisista kannattaa pykälän 377A säilyttämistä.
Siirtomaa-aikaisen lain säilyttämisen kannalle on asettunut monien muiden uskonnollisten toimijoiden muassa paikallinen katolinen kirkko. Sen arkkipiispa on kehottanut Singaporen noin 300 000 katolista vastustamaan perheiden, ihmisyyden ja yhteiskunnan tulevaisuutta uhkaavaa muutosta. Arkkipiispa on varoittanut vakavista seurauksista, joita hänen mukaansa on kohdattu maissa, joissa samaa sukupuolta olevien suhteet on normalisoitu. Hän puhuu myös kaltevasta pinnasta, jolta ei ole paluuta.
Myös islamilaisten tutkijoiden ja opettajien liitto on puhunut pykälän kumoamista vastaan. Se vetoaa huoleensa moraalisista ja sosiaalisista arvoista, jotka voivat vaikuttaa perheinstituutioon ja yhteiskunnan rakenteisiin.
Nykyinen miesten välisen seksin kieltävä lainsäädäntö vaikeuttaa esimerkiksi hivin leviämisen vastaista työtä. Homosuhteiden rangaistavuuden ja hivin homouteen liittyvän leiman vuoksi monet eivät uskalla käydä testissä, riippumatta siitä ovatko nämä itse homoseksuaaleja vai eivät.
Runsaan viiden miljoonan asukkaan kaupunkivaltio Singaporen tasavalta sijaitsee Kaakkois-Aasiassa. Singapore kuului Britannialle vuodesta 1819 lähtien. Toisessa maailmansodassa se oli Japanin miehittämä. Vuodesta 1963 se kuului Malesiaan, josta se itsenäistyi vuonna 1965. Nykyään Singapore on maailman toiseksi tiheimmin asuttu maa, ja se on alueen merkittävin satama- ja kauppakeskittymä. Kolmannes asukkaita on buddhalaisia, kristittyjä lähes viidennes, muslimeja 14 prosenttia, taolaisia kymmenen prosenttia ja hindulaisia viisi prosenttia.