Saksalainen 30-vuotias Enrique Doleschy kruunattiin Mr. Gay Europe -tittelin haltijaksi Puolan Poznanissa järjestetyssä finaalissa lauantai-iltana.
Kilpailuun osallistui ensimmäistä kertaa transmies. Tanskalainen Niels Jansen ylsi kilpailun toiselle sijalle.
Finalistit osallistuivat viikon aikana eri haasteisiin, seminaareihin, tapaamisiin ja tapahtumiin eri puolilla maata, ja voittaja valittiin sen perusteella, miten kilpailijat menestyivät erilaisissa tehtävissä ja haasteissa.
Mr. Gay Europe -kilpailu on järjestetty vuodesta 2005 lukien. Tapahtuma on jäänyt väliin vuosina 2010 ja 2015.
Lauantaina 11. elokuuta Poznanissa järjestettiin myös pride-paraati. Paraati herätti muutaman sadan hengen vahvuisen vastamielenosoituksen.
Puolan asenneilmapiiri hlbti-vähemmistöjä kohtaan kielteinen
Puolassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien asema on useimpiin läntisen Euroopan maihin verrattuna huono, ja maan asenneilmapiiriä pidetään yleisesti varsin vanhoillisena. Vuonna 2014 tehdyn mielipidetiedustelun mukaan useampi kuin kaksi kolmesta katsoo samaa sukupuolta olevien välisten seksuaalisten suhteiden olevan "epämoraalisia". Kymmenen vuotta aiemmin vastaava luku oli lähes 90 prosenttia. Suuremmissa kaupungissa sateenkaarielämä on kuitenkin vilkasta. Toisaalta syrjinnältä suojaava lainsäädäntö ei ole kattava, eikä vihanlietsontaan puuttuvia lakeja ole. Viime vuosina konservatiiviset ääriryhmittymät ovat häirinneet hlbti-järjestöjen toimintaa.
Puolan lainsäädännön mukaan samaa sukupuolta olevien väliset suhteet eivät ole koskaan olleet erikseen kiellettyjä, ja vuonna 1932 vahvistettiin, että myös suojaikäraja heterosuhteisiin nähden on yhtäläinen.
Puolassa samaa sukupuolta olevien parisuhteita ei tunnusteta mitenkään. Viime vuosina samaa sukupuolta olevien parisuhteet tunnustavaa parisuhdelakia on koetettu edistää useita kertoja, mutta ilman adoptiota ja yhteisiä veroetuuksiakin se on torpattu. Vuonna 1997 perustuslakiin tehtiin lisäys, jonka mukaan avioliitot ovat mahdollisia vain naisen ja miehen välillä. Vuoteen 2011 asti Puolassa maistraatit saattoivat kieltäytyä lähettämästä ulkomailla avioituville esteettömyystodistuksia, jos tuleva puoliso oli samaa sukupuolta. Sisäministeriö kuitenkin lopulta kielsi ulkomailla ihmetystä herättäneen syrjivän käytännön. Esteettömyystodistusta varten on ilmoitettava tulevan puolison nimi.
Puola on yksi Euroopan hartaimmista roomalaiskatolisista maista, ja vahva katolinen kirkko on vastustanut esimerkiksi samaa sukupuolta olevien parisuhteiden minkäänlaista virallista tunnustamista.