Finlaysonin nousua siivittänyttä Tom of Finland -henkisyyttä ei nähdä Kiinaan avattavissa myymälöissä. - Esteenä on lisenssisopimuksen puute, kertoi toimitusjohtaja Jukka Kurttila STT:lle. Tom of Finland kuosia myytiin viime vuonna 800 000 eurolla.
Finlaysonin liikevaihto kasvoi viime vuonna 53 prosenttia 35 miljoonaan euroon ja kate 2,2 miljoonaan euroon. Toimitusjohtaja Jukka Kurttilan mukaan kasvun takana on laaja uudistuminen, jossa on uudistettu tuotteiden lisäksi arvoja, designfilosofiaa, johtamista ja myyntiä.
Julkisuudessa Finlayson on ollut juuri Tom of Finland -kuosin kautta. Toimitusjohtaja toteaa Tom of Finland -tuotteilla olleen merkitystä julkisuutta laajemmin.
– Se oli lähtölaukaus uudistumiselle. Se tuli myyntiin marraskuussa 2014 ja myynti on kasvanut kolmatta vuotta. Joka vuosi menee paremmin.
- Se on avannut silmät ihmisille, että Finlayson on vielä olemassa ja tekee mielenkiintoisia asioita, Kurttila sanoi STT:lle.
Tom of Finland -tuotteet ovat olleet myös osa Finlaysonin kansainvälistä profiilia.
Lähivuosina on tarkoitus avata kymmeniä omia myymälöitä mm Hongkongissa ja manner-Kiinassa. Siellä tarjontaan ei tule Tom of Finland-henkisyyttä. Finlaysonilla ei ole Kurttilan mukaan kuosiin lisenssiä Aasiassa.
Aasiassa kiinnostaa Finlaysonin aiempi mallista. – Meidät tekee mielenkiintoiseksi 200 vuoden historia ja satoja kuoseja arkistossa. Tarinaa riittää ja se tuntuu viehättävän heitä, Kurttila kertoo.
Finlaysonilla on Kiinan ja Hong Kongin markkinoille yhteistyösopimus mm monikansallisen A-Fontanen kanssa. Finlayson ja A-Fontane suunnittelevat yhdessä Kiinassa myytävät mallistot.
Finlayson on kertonut neuvottelevansa usean muun hongkongilaisen ja mannerkiinalaisen valmistajan ja jakelijan kanssa tulevasta yhteistyöstä, kertoi aiemmin Taloussanomat.