Ranskan presidentinvaaleissa keväällä entisistä puolueista riippumattomalla Emmanuel Marconilla on hyvät mahdollisuudet. Venäläinen media kuitenkin alkoi kirjoitella hänestä homojuoruja. Hän ilmeisesti ei ole ”Venäjän ehdokas”.
Emmanuel Marconin nousu suosikiksi on tapahtunut nopeaan tahtiin, mutta nyt on tullut outoja ongelmia. Hänen väitetään elävän kaksoiselämää. Huhun mukaan hän on oikeastaan homo ja suhteessa Radio Francen pääjohtajaan Mathieu Galletiin, joka on tiettävästi avoimesti homo..
Huhun lähde on tiedossa. Wikileaksin perustaja Julian Assange antoi haastattelun venäläiselle lehdelle, Isvestijalle ja kertoi ”kiinnostavia tietoja Marconista”. Niitä oli kuulemma löytynyt Hillary Clintonin sähköposteista, joita paljastettiin USAn vaalitaistelun aikana. Ainoa, mikä on varmaa, on, että Clintonin kampanjapäällikkö oli lokakuussa Pariisissa palaverissa, jossa oli mukana mm. ent. Ranskan pääministeri Manuel Valls ja Emmanuel Marcon.
Venäläinen media otti heti kopin Assangen antamista vihjeistä. Marconin yksityiselämästä alettiin kertoa homojuttua, ja poliittisesti hänet kuvattiin globalisaation kannattajaksi ja amerikkalaispankkien lobbariksi. Venäläisten tavoitteena on ilmeisesti se, että jotkut piirit Ranskassa eivät äänestäisi Marconia. Venäläisten suosikki on Marine Le Pen.
Saksalaislehti Frankfurter Allgemeine kirjoitti näistä huhuista eilen keskiviikkona. Asiaa on käsitelty myös ranskalaisessa ja englantilaisessa mediassa.
http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/russische-medien-verbreiten-geruechte-macron-sei-homosexuell-14867941.html
Venäläinen media selostaa nyt Marconin yksityiselämää. Hän on naimissa entisen ranskan kielen opettajansa kanssa. Opettaja on 24 vuotta vanhempi. Ranskan republikaanien kansanedustaja on kertoillut venäläiselle mediatalo Sputnikille, että Marcon on ranskalaislehtien lellipoika. Avoimesti homo liikemies Pierre Bergé tukee häntä. Taustalla on siis vahva gay-lobbaus. Venäläisten mukaan Marcon on näin ollen sotkeutunut ei-perinteisiin suhteisiin.
Taustaa
Ranskan presidentinvaaleja huhti-toukokuussa odotetaan suurella mielenkiinnolla. Vaalitulos voi vaikuttaa ratkaisevasti EU:n tulevaisuuteen. Viime marraskuussa entinen pääministeri François Fillon valittiin oikeiston Tasavaltalaisten ehdokkaaksi. Hän nousi heti ennakkosuosikiksi vastaehdokkaansa, kansallisen rintaman populistisen Marine Le Penin rinnalle. Fillonin uskottiin päihittävän Marine le Penin, jonka keskeisenä tavoitteena on Ranskan EU-jäsenyyden murtaminen.
Nyt Fillon on joutunut korruptioskandaaliin (sukulaisten suosimista) ja hänen mahdollisuuksiaan pidetään nyt huonompina. Tammikuussa ilmaantui uusi ehdokas, 39-vuotias Emmanuel Macron, josta nopeasti tuli suosituin nuori poliitikko. Hän kisaa ainakin tämän hetken galluppien mukaan tasaväkisenä Fillonin rinnalla. Edelleen uskotaan, että ensimmäisellä kierroksella Marine le Pen voittaa, mutta toisella kierroksella äänet menevät kakkosehdokkaalle, Fillonille tai Marconille.
Le Pen on muukalais- ja EU-vastainen, Fillon on arvokonservatiivi, ”tatcherilainen”. Marcon on entinen sosialistipuolueen jäsen, mutta hän erosi ja perusti oman Liikkeelle-puolueen. Puolueohjelman hän julkistaa vasta helmikuun lopulla.