Poliisin ja HLBTQI-yhteisöjen välit ovat yllättäen kiristyneet Torontossa. Poliisi oli kohdistanut ilman ennakkovaroituksia puhdistuskampanjan kaukana keskustan vapaamielisistä kortteleista sijaitsevaan Marie Curtisin puistoon.
Toronton poliisilla on erityinen sukupuolivähemmistöjen yhteysviranhaltija. Häntä ei kuitenkaan ollut käytetty. Arvostelijat huomauttivat, että tilanteen kärjistyminen olisi voitu estää esimerkiksi opastavin julistein siitä, että puisto on julkinen tila.
Kolmen viikon aikana poliisit olivat jakaneet 89 syytelappua, 78 henkilölle. Varsinaisia rikossyytteitä on vain yksi, loput kaupungin järjestyssäännön rikkomisesta.
Oikeusaktivistit järjestivät lauantaina 19.11 mielenosoituksen, joka oli ajoitettu samanaikaisesti poliisin Walk the Beat -mainostapahtuman kanssa. Mielenilmaisu oli otsikoitu Queers Crash the Beat.
Mielenosoittajat syyttivät poliisia homofobisesta ajattelusta ja huomauttivat toimien kohdistuneen aika marginalisoituneeseen porukkaan. On myös nostettu kysymys, kuinka paljon poliisin resursseja onkaan mennyt Project Marien toteuttamiseen.
Asianajaja Marcus McCann (Symes, Street and Millard) kuvasi Toronto Starille tilannetta HLBT-poliisisuhteiden alimmaksi pisteeksi. Toimisto tarjoaa ilmaista palvelua syytetyille. McCann toivoo, että Attorney General vetäisi syytteet takaisin.
Marie Curtisin puisto on Etobicokessa. Se on osittain omakotivaltaista esikaupunkialuetta, jossa asennemaailma poikkeaa Toronton keskustasta. Kun vanhoillinen ja voimakkaasti populistinen Rob Ford voitti pormestarivaalissa 2010 tämän luonnehdittiin tapahtuneen paljolti "omakotitalojensa edessä istuvien äkäisten äijien" äänin.
Poliisi on puolustautunut mm sillä, että perusteiksi on pyritty valitsemaan järjestyssääntörikkomuksia, joista saa korkeintaan sakkoja.
Viimeinen poliisin homovastainen massaratsia Toronton keskustassa tapahtui 90-luvun alussa. Tuolloin linja-autolasteittain miehiä kuskattiin Church Streetin alueen baareista ja saunoista poliisin vuokraamilla busseilla kuulusteltaviksi.