Poliisia syytetään homofobiasta Torontossa - "Queers Crash the Beat"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 6

Poliisin ja HLBTQI-yhteisöjen välit ovat yllättäen kiristyneet Torontossa. Poliisi oli kohdistanut ilman ennakkovaroituksia puhdistuskampanjan kaukana keskustan vapaamielisistä kortteleista sijaitsevaan Marie Curtisin puistoon.

Toronton poliisilla on erityinen sukupuolivähemmistöjen yhteysviranhaltija. Häntä ei kuitenkaan ollut käytetty. Arvostelijat huomauttivat, että tilanteen kärjistyminen olisi voitu estää esimerkiksi opastavin julistein siitä, että puisto on julkinen tila.

Kolmen viikon aikana poliisit olivat jakaneet 89 syytelappua, 78 henkilölle. Varsinaisia rikossyytteitä on vain yksi, loput kaupungin järjestyssäännön rikkomisesta.

Oikeusaktivistit järjestivät lauantaina 19.11 mielenosoituksen, joka oli ajoitettu samanaikaisesti poliisin Walk the Beat -mainostapahtuman kanssa. Mielenilmaisu oli otsikoitu Queers Crash the Beat.

Mielenosoittajat syyttivät poliisia homofobisesta ajattelusta ja huomauttivat toimien kohdistuneen aika marginalisoituneeseen porukkaan. On myös nostettu kysymys, kuinka paljon poliisin resursseja onkaan mennyt Project Marien toteuttamiseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Asianajaja Marcus McCann (Symes, Street and Millard) kuvasi Toronto Starille tilannetta HLBT-poliisisuhteiden alimmaksi pisteeksi. Toimisto tarjoaa ilmaista palvelua syytetyille. McCann toivoo, että Attorney General vetäisi syytteet takaisin.

Marie Curtisin puisto on Etobicokessa. Se on osittain omakotivaltaista esikaupunkialuetta, jossa asennemaailma poikkeaa Toronton keskustasta. Kun vanhoillinen ja voimakkaasti populistinen Rob Ford voitti pormestarivaalissa 2010 tämän luonnehdittiin tapahtuneen paljolti "omakotitalojensa edessä istuvien äkäisten äijien" äänin.

Poliisi on puolustautunut mm sillä, että perusteiksi on pyritty valitsemaan järjestyssääntörikkomuksia, joista saa korkeintaan sakkoja.

Viimeinen poliisin homovastainen massaratsia Toronton keskustassa tapahtui 90-luvun alussa. Tuolloin linja-autolasteittain miehiä kuskattiin Church Streetin alueen baareista ja saunoista poliisin vuokraamilla busseilla kuulusteltaviksi.


Uutinen Toronto Starissa 19.11.16

6 kommenttia

  • 1 / 6
  • Tomppa
  • 20.11.2016, 23.09
Ihan sama ketkä puistossa hässivät on oikein että poliisi siihen puuttuu. Saisi tehdä saman Laaksossa Helsingissä. Ei ole kovin kiva että koiraa ulkoiluttavat lapset törmäävät poppersia vetäviin miehiin housut kintuissa panemassa toisiaan. Eikö aikuiset ihmiset, heterot ja homot voi naida sisätiloissa?
Jooh, kyllä tuntui lukemieni juttujen perusteella "puhdistuskampanjalla" olleen ihan hyvät perustelut. Paikalliset asukkaat olivat valittaneet puistossa pitkään jatkuneesta monenlaisesta häiritsevästä toiminnasta, joka oli ajoittain jopa kohtalaisen päällekäyvää.

Toivottavasti mielenilmaukseen ei osallistunut kovin montaa ihmistä. Ovat häpeäksi yhteisölleen.