Generation What? -kyselyllä yritetään hahmottaa kuvaa eurooppalaisista nuorista.
Tähän asti kyselyyn on osallistunut yli neljännesmiljoona 18-34 -vuotiasta eurooppalaista, jotka ovat kertoneet näkemyksistään, mielipiteistään ja omasta elämästään. Kyselyssä aiheina ovat esimerkiksi tulevaisuuden odotukset, unelmat, pelot, Eurooppaan liittyvät kysymykset, maahanmuutto, sosiaaliturva, elintaso, rahan valta, työelämä, perhe-elämä ja tasa-arvo.
Kyselyn 149 kysymyksestä muutamat liittyvät seksuaaliseen moninaisuuteen ja seksuaaliseen suuntautuneisuuteen. Kyselyyn vastaavan on kuitenkin valittava omaksi sukupuolekseen joko tyttö tai poika, eikä sukupuolikysymykseen voi jättää vastaamatta.
Kyselyn tuloksien kertymistä voi seurata reaaliaikaisesti verkkosivulta. Tuloksia voi tarkastella maittain, ikäryhmittäin, sukupuolittain sekä opiskelijoiden ja työelämässä olevien välillä. Suomalaisvastaajien toistaiseksi vähäinen määrä ei anna suomalaisnuorten käsityksistä selvää kuvaa.
Seksi samaa sukupuolta olevan kanssa kiinnostaa
Rakkaus on tärkeää
ja homopari voi rauhassa suudella vaikka ranskalaiseen malliin
Avioliitto ei ole kaikkien unelma...
...mutta omassa tulevaisuudessa nähdään silti avioliitto tai ainakin suhde
Lähimpinä ystävinä on monenlaisia ihmisiä
Vastaajat kokevat kuuluvansa ensisijaisesti erilaisiin ryhmiin, jotka usein ovat muuta kuin kansallisuus
Euroopan yleisradiounionin hanke
Kyselyn takana on 15 Euroopan yleisradiounioniin (EBU) kuuluvaa yleisradioyhtiötä kymmenestä eri maasta.
Euroopan Yleisradiounionin mediajohtaja Jean Philip De Tender sanoi, että EBU on äärimmäisen innoissaaan kyselystä. Hän kuvaa projektia paitsi mahdollisuutena saada kuva Euroopan nuorten maailmasta vuonna 2015, myös kiinnostavan sisällön lähteeksi jäsenille ja apua ymmärtämään nuorta yleisöään.
Suomen YLE ei ole mukana, mutta suomalaiset voivat silti vastata kyselyyn ja suomalaisvastaajien tuloksia tarkastella.
Kyselyn takana olevat 15 yleisradioyhtiötä ovat BNN (Alankomaat), BR (Saksa), Český rozhlas (Tšekki), Česká televize (Tšekki), ERT (Kreikka), France Télévisions (Ranska), ORF (Itävalta), RAI (Italia), RTBF (Belgia), RTE (Irlanti), RTVE (Espanja), S4C (Wales), SWR (Saksa), VRT (Belgia) ja ZDF (Saksa).