Homoavioliittokielto leviää nyt Makedoniaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Entisen Jugoslavian alueella lainsäädäntö on muutosten kourissa. Keskiviikkona Makedonian parlamentti äänesti alustavasti perustuslakimuutoksesta, jolla avioliitto määritellään naisen ja miehen liitoksi. Hallitus on tehnyt asiasta esityksen. Äänestystulos: 82 perustuslakimuutoksen puolesta. Parlamentissa on 123 edustajaa. Nyt alkaa keskustelu siitä, pitääkö päätös tehdä 2/3-enemmistöllä.

Viime kesänä vastaava päätös epäonnistui, mutta huhtikuussa pidettiin uudet vaalit ja maan johdossa on konservatiivinen hallituskoalitio. Konservatiivit saivat supervoiton. Lakimuutosta perustellaan niin, että halutaan suojella lapsia. Lasten suojelemista on se, että avioliitosta on yksiselitteinen määritelmä. Isän ja äidin pitää olla perheessä tukipilareina. Lisäperusteluna ovat kristilliset arvot.

Jo tällä hetkellä perhelaissa määritellään avioliitto miehen ja naisen väliseksi, mutta perustuslaissa tulos on kestävämpi. Sen jälkeen EU ei pääse näpelöimään avioliitto-käsitettä. Makedonia ei tunnusta mitään homoparien suhteita.


Homojen ja lesbojen tilanne on huonontunut

Makedoniasta kerrotaan, että lesbojen ja homojen tilanne on heikentynyt. On ollut pahoinpitelyjä, ja viime vuonna pride-paraati kiellettiin väkivallan uhan alla. Makedonia on hakijana EU:hun ja EU-komissio on moittinut syrjinnänvastaisten lakien puutteellisuuksista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

EU:n alueella homoavioliitot on kielletty Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Slovakiassa ja Unkarissa.


Kroatia hyväksyi rekisteröidyn parisuhteen


Kroatissa on otettu askel parempaan. Keskusta-vasemmisto -enemmistö parlamentissa hyväskyi tiistaina lain, jolla rekisteröity parisuhde hyväksytään. Kansanedustajista 89 äänesti puolesta ja 16 vastaan.

Erityisesti kristillisdemokraateille päätös oli katkera ja he poistuivat salista äänestystuloksen tultua julki. Jo etukäteen he olivat vaatineet, että maistraatissa työskentelevillä on oltava oikeus kieltäytyä vihkimisestä uskonnollisista syistä. Hallitus piti sellaista syrjintänä eikä kieltäytymisiä hyväksytä.

3 kommenttia

"Isän ja äidin pitää olla tukipilareina."

Surkuhupaisan kristillistähän tuolla(kin) on se että uskovaisille riittää kuitenkin ilman Äitiä pelkkä "Isä", vihas-päissään, siellä uskovaisten hölynpöly-taivaassa :P

Kommenttia muokattu: 17.07.2014 klo 22:06
  • 2 / 3
  • järkihoiäläjätä
  • 23.7.2014, 19.28
"Erityisesti kristillisdemokraateille päätös oli katkera ja he poistuivat salista äänestystuloksen tultua julki. Jo etukäteen he olivat vaatineet, että maistraatissa työskentelevillä on oltava oikeus kieltäytyä vihkimisestä uskonnollisista syistä."

Maistraatissa? Eli siviilivihkimisen suhteen on oikeus kieltäytyä uskonnollisista syistä? Siis missä hiton hiukkaskiihdyttimessä nämä kristillisdemokraatit ovat ympäri maapalloa oikein käyneet, kun aivot ovat selvästi räjähtäneet atomeiksi?