Valtakunnallinen hlbti-teemainen tuki- ja neuvontapalvelu "Sinuiksi" avataan 17.5.

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • -
Sinuiksi-palvelussa yhteydenottoihin vastaavat Jussi Nissinen ja Tommi P. Pesonen. Hankkeen koulutuksia ja verkostoyhteistyötä koordinoi Mikko Väisänen (keskellä).

Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi avataan 17.5. Homofobian ja transfobian vastaisena päivä. Palvelun toteuttavat yhteistyössä Pirkanmaan Seta ry ja Ranneliike.net -sivusto.

Uudistuneen puhelin- ja verkkopalvelun tarkoitus on antaa kelle tahansa mahdollisuus keskustella ammattilaisen kanssa, mikäli oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen ja sukupuolen moninaisuus mietityttävät.

On arvioitu, että joka kymmenes suomalainen kuuluisi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön riippumatta asuinpaikasta, iästä, syntyperästä tai muusta tekijästä. Osa on sinut seksuaalisen suuntautumisensa ja sukupuoli-identiteettinsä kanssa, mutta merkittävä osa vähemmistöön kuuluvista kaipaa tukea miettiessään sosiaalisia paineita, vähemmistöstressiä, identiteettiä, seksiä, seksuaalisuutta, seurustelun aloittamista, ikääntymistä, koulu- tai työpaikkakiusaamista, eheyttämisyrityksiä tai muuta kaltoinkohtelua.

Neuvontapalvelun yhteydenottoihin vastaavat sosiaalipsykologi, psykoterapeutti Jussi Nissinen ja hahmoterapeutti, seksuaalineuvoja Tommi P. Pesonen. Valtakunnallista hanketta koordinoi toiminnanjohtaja Mikko Väisänen.

Puhelinäivystys on avoinna maanantaisin klo 19–21 ja torstaisin klo 19–21 numerossa 044 3002355. Kysymyksen voi myös lähettää verkkopalvelun www.sinuiksi.fi kautta anonyymisti milloin tahansa. Palvelun sähköpostiosoite on neuvontapalvelu@sinuiksi.fi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Kysytyimpiä aiheita ovat mm. oman identiteetin jäsentäminen, hallittu ulostulo, huoli hyväksytyksi tulemisesta, yksinäisyys ja syrjinnän aiheuttama ahdistus. Toki palvelusta voi kysyä vinkkiä myös pienempiin arjen töyssyihin, sanoo Mikko Väisänen.

Neuvontapalvelutyön rinnalla hanke tekee etsivää sosiaalityötä verkossa, perehdyttää mm. terveydenhuollon ammattilaisia ja järjestöaktiiveja huomioimaan vähemmistöjä työssään luontevasti ja luo vertaisverkostoa vapaaehtoisista.

Tulemme mielellämme eri puolille Suomea kertomaan aiheesta lisää. Myönteinen vastaanotto on yllättänyt meidät iloisesti, Väisänen toteaa.

Palvelun tuottavat Pirkanmaan Seta ja Sateenkaariyhteisöt ry RAY:n tuella. Yhteistyössä ovat mukana Seta, sen Transtukipiste, Sateenkaariperheet ry, muut Setan jäsenyhdistykset, Pro-tukipiste, Hiv-tukikeskus, Sexpo-säätiö, Uskontojen uhrien tuki ry ja Syrjinnän vastaisen neuvonnan (SYNE). Lisää yhteistyökumppaneita toivotaan mukaan.

Palvelun verkkosivut ovat 17.5. kello 17.05 lähtien avoinna osoitteessa www.sinuiksi.fi.

www.sinuiksi.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!