• cchaser

vikaa viedään

Vuosi alkaa vetelemään viimeisiään. Suomesta tuli kavereita käymään ja eka iltana istuttiin kämpillä kossua juoden. Olivat ihmeissään kun asunnossa jonka vuokrasivat, oli niin kolea. Vaikka siellä on paaljon lämpimämpää kuin meillä koskaan =)

Suomalaisina emme ole tottuneet kylmään. Vaan täällä on pakko tottua.

Vuosi on loppu ja talouskukkaro tyhjä. Jouluateriaksi nautin kanankoiven ja riisiä ja viinipullon jämät. Pizzaa syötiin gaijin-kaverin kanssa seuraavana päivänä. Se oli lyömässä rahaa käteen että ota noi ja käy hakemassa mulle sähkökaalia yhdeltä tyypiltä. Kieltäydyin kohteliaasti. Viime aikoina on ollut paljon uutisissa julkimoita ja englanninopettajia jotka ovat jääneet kiinni 0.8 grammaa vauhtia taskussaan. Eipä kiinnosta joutua siihen jatkumoon. Jostain syystä näitä epämääräisiä keikkoja tarjotaan silloin ja vain silloin kun on itsellä rahat lopussa.

bo-ya stressaa kokkauskeikan kanssa. Vuodenvaihteeseen kuuluu o-sechi-ryori (uudenvuoden ateria?) johon jostain syystä täytyy valmistaa 25 erilaista annosta jotka sujahtavat elegantisti bento-laatikon lokeroihin. En tiedä onko jossain säädetty että niitä pitää olla 25 vai onko se vain bo-yan päähänpinttymä.

Joka tapauksessa vuodenvaihteessa kaupat nostavat kyseisten ruoka-aineiden hintaa ja kunnollisen o-sechi-ryorin ainekset tulevat maksamaan 300 euroa näin perustallaajalle. Tietysti raharikkaat laittavat omiin laatikkoihinsa matsutake-sieniä (10.000 jeniä tatti) ja muuta kallista. Suomestakin saa kyseisiä sieniä mutta niitä ei taida oikein kukaan syödä, mätänevät porojen poljettavina siellä metsissä.

Seuraavat pari päivää bo-ya tekee ruokaa (talviloma töistä, mikäpäs olisi hauskempaa kuin tehdä ruokaa lomalla), itse taidan hengailla team-suomen kanssa poissa jaloista (hyvä tekosyy).

Telkkarista tuli tänään japanilainen versio sherlock holmesista siinä mielessä että siinä oli sellainen Holmesin tyyppinen mies jolla oli terävämmät aivot kuin poliisilla. Draama sijoittui 1950-luvulle, poliiseilla oli länsimaiset puvut ja tietysti poliisiuniformut mutta 'Holmesilla' oli pitkät hiukset ja kimono. Tyyppi oli todella cool ja hahmo oli mielestäni onnistunut. Juonikin oli mielenkiintoinen.

Joskus sitä miettii että minkähänlainen mahtaa olla japanilainen vaikkapa sherlock holmes tai pate mustajärvi ja sitten sellainen näytetään näköradiosta ja sen näkee: siis tuollainen se on japanissa. Herlokki Solmunen oli siis cool, ehkä sen japanin-patenkin joskus näkee.

Ensi viikolla Uusi vuosi jaluultavasti hyvin pitkälle vanhat kujeet.