• cchaser

time extended

Työviisumia jatkettiin taas ulkomaalaisministeriön armosta ja rikkaan liikemiehen messevän pankkitilin pönkittämänä. Jokavuotinen riesa hommata lisäpäiviä passiin on nyt ohi.

Mun päivät meni umpeen pari viikkoa sitten eikä papereita ollu vielä tullut joten piti lähteä maasta pois pariksi päiväksi. Koreassa on tullut käytyä jo niin monta kertaa että ostin lipun Taiwaniin, maahan, josta mulla ei ollut muuta mielikuvaa kuin että siellä on paljon hyvin ruokittuja söpöjä miehiä.

Useat chaser tuttavat käyvät Taiwanilla aina kuin voivat, ja sain hyvät ohjeet missä kannattaa käydä. Maahanpalaamista silmälläpitäen lähdin puku päällä liikkeelle. Muuta matkatavaraa ei parin päivän reissulle viitsinyt ottaakaan.

Perjantaina saavuin taipein asemalle ja huomasin heti että tässä maassa ei enää sallita tupakan polttoa, vähän niinkuin suomessa. Lentoasemalla ei ollut syöpäkoppia missään kohtaa ja piti odottaa kunnes pääsi ulos ja sielläkin ihmiset katsoivat kieroon ja joku tyyppi tuli japaniksi (!) kertomaan että täällä ei saa sauhutella baareissa eikä missään. Rööki piti taittaa ja sujauttaa sedän taskutuhkikseen. Tervetuloa taiwanille.

Iltapuolella etsiskelin kaupungin pohjoisosassa olevia baareja joita yama-san oli suositellut mutta en löytänyt kuin yhden klubin , wedding banquetin joka näytti aika kalliilta ja palasin takaisin majatalolle nukkumaan.

Kesä-aika kansain alueella on kuuma mutta Taipeissa vasta kuuma oli. Ei ihme että liput olivat niin halvat, ei ollut varsinainen turistisesonki päällä. Ihmisiä oli joka paikassa niin paljon etten voinut kuvitella millaista taipeissa mahtaa olla turistiaikana. Mutta sekin selvisi sunnuntaina.

Lauantai-päivä meni kierrellessä ja gaytownia etsiessä. Se oli aika helppo löytää loppujen lopuksi, iso sisäpiha täynnä gayterasseja. Päiväsaikaan siellä ei ollut paljon ketään, mutta huomasin että taiwanilaiset poikaparit kävelivät rohkeasti käsi kädessä. Japanissa moista julkeutta ei näe =)

Lähialueella oli purettu slummi josta köyhät oli ajettu pois sars-epidemian aikaan. Slummitaloista oli pelkät seinät jäljellä ja paikalle oli kylvetty nurmikkoa. Plakaatista selvisi että (jokseenkin hyvällä paikalla) olevaa maapaikkaa oli yritetty myydä keinottelijoille sillä ehdolla että ostaja hankkii kodittomille asunnot (jotain 450 ihmistä oli asunut sillä palstalla postimerkin kokoisissa huoneissa ilman vessoja ym.) mutta kukaan ei ollut halunnut asuntoihinsa niitä ihmisiä. Joten palstalla on nyt jonkinlainen puistontapainen.

Illalla sitten g-mixiin, paikkaan jonka baaripoika nozomi oli oikein söötti ja puhui hyvää englantia ja japania. Jonkin verran japanilaista jengiä jotka puhuivat hyvin suorasukaisesti paikallisille, mulkun mittaa myöten kysyttiin ja jos pituus riitti, lähtivät lähialueen saunaan tai hotellille askartelemaan.

Mun suunnitelma oli lähteä Fulongiin rokkifestareille aikaisin seuraavana aamuna joten lähdin yöllä takas, multa perittiin liikaa ja sitten taksissakin perittiin liikaa. Tervetuloa kiinaan, melkein. Jos juotte taiwanilla, maksakaa paukkunne erikseen niin ei tule yllätyksiä sitten loppulaskussa. Halpaahan se on japaniin verrattuna mutta jääpä ikävä tunne kun yritetään vimmaisesti kusettaa.

Näin mun näkökulmasta taiwan oli mielenkiintoinen paikka jossa vois olla pitemmänkin aikaa ja matkustaa ja syödä halvalla. Muutama kuukausi voisi mennä noin vain. Mutta piti lähteä takas kotiin töihin ja boyan viereen nukkumaan.

Päästivät maahan ilman jatkolippua, sanoivat että jaaha, sulla ei oo hakemus vielä tullut läpi, asia selvä. Puku toimi. Täällä pitää olla järkevän näköisenä (puku päällä, parta ja hiukset siistinä) ettei luulla hipiksi ja lähetetä kotiin.

Vuosi siis tuli aikaa lisää ja mietin että miten elämää voisi laventaa. Monenlaista ajatusta on, yhtenä tähän blogiin liittyvänä on se, että olisi mukava jos suomesta kävisi jengiä täällä enemmän. Jos olet suunnittelemassa käyntiä japaniin, laita viestiä, voin jeesata asunnon hankkimisessa tms ja opastaa oman aikatauluni puitteissa kansain aluella. Tässä maassa on kuulkaa muutakin kuin vaan pelkästään Tokio. Kansai rocks hard. =)

Sellaista ajatusta.