• cchaser

pissaa ja kakkaa

raflaava otsikko heti-kättelyssä.

Toissapäivänä momo-chan soitti ja pyysi töihin päiväksi. Se on avaamassa baaria Doyamassa ja tarvitsi apua. Momo-chanilla on IT-alan yritys heterokumppanin kanssa ja sillä on paljon sateenkaariväkeä töissä. Jostain syystä työpaikalla ei olla pahemmin out muille työntekijöille vaikka homppeleita on niin monta. Tietysti momon liikekumppani (ja osa heterotyöntekijöistä) osaa jotain päätellä.
Itsekin olen ollut siinä lafkassa työkeikoilla ja multa yritetään aina tentata momo-chanin liikkeistä ja niin pois päin. Mutta protokolla pitää, kerron jotain päällisin puolin. Ei tässä aleta ketään outtaamaan, stna. =)

Joka tapauksessa momo ei halua että kukaan firman hetskuista tietää että sillä on baari gay townissa. Eilen mulla jäi kännykkä kotiin ja piti mennä sinne firmaan että saan momon kiinni. Firman puhelimella soitin kotiin että soitahan bo-ya hiroshille, meidän piti tavata doyaman tsuytayan (videovuokraamo, yleinen tapaamispaikka monessakin mielessä) edessä. Bo-ya hermostui että mitä helvettiä sinä siellä doyamassa olet ja mistä nyt on kyse. Asiaa ei voinut siinä alkaa selvittämään tarkemmin kun oli sitä firman jengiä kuuntelemassa, valtavan kiinnostuneena että mitä momolla ja gaijinilla on menossa. Sanoin että kerron myöhemmin ja bo-ya oli näreissään mutta soitti momolle ja jonkin ajan päästä olin siellä tsutayan edessä sitten.

Baarissa oli vielä paljon hommaa, purkaa ja pestä lasit, viedä roskia, kyltti asentaa, jne jne. Hommissa oli momon kumppani ja minä ja hemmetinmoinen kiire, sanottiin että tänään pitää jo avata vaikka karaokelaitteitakaan ole vielä asennettu. Mun piti hakea kaiuttimet että saatiin vähän ääntä paikkaan. Sähläystä..

Momo ei ole koskaan ollut baarissa töissä ja sen huomaa, sillä ei ollut hajuakaan monesta jutusta jotka tulee esiin niissä hommissa. Vessassa ei ollut siivousvälineitä eikä hajustinta, lasienkuivuria ei ollut.. jne jne. Hommaan liittyy muutakin kuin asiakkaiden kanssa jutustelua. Omista keikoista baaritöissä on jäänyt lähinnä mieleen astioitten tiskaaminen jumalattoman väsyneenä ja kännissä kun asiakkaat ovat lähteneet ja aamuyöstä vessassa lainehtiva kusilammikko ja pöntön ruskeat raidat.

Kylläpä tuo tulee huomaamaan. Helpompi olisi vain vuokrata joku tila ja pitää tuttavilleen isot bileet ja henkilökunta siivoamaan jäljet kun rahaa kerran on. En usko että Momo jaksaa baaria kauan pitää mutta mene ja tiedä.

Pääsimpä vika junalla kotiin kuitenkin mutta jäi vakiopaikan joulubileet väliin tuon keikan takia. Ensi viikolla on sitten joulu ja joulua vietetään asiakaspalaverissa. Joulu kun ei ole edes vapaapäivä täällä. Muut gaijinit yleensä ottavat vapaapäivän ja kokoontuvat jouluaterialle mutta joulunjälkeistä elämää silmälläpitäen.. asiakaspalaveri on oikea valinta.