• cchaser

kokipedia

kokipedia kertoo että "japani on nihkeä ja rasistinen maa jossa Ihmiset uskovat rahan autuaaksitekevään voimaan. Japanissa on myös pitkä kesä jolloin on liian kuumaa ajatella". "suomi on kalsea ja rasistinen maa jossa Ihmiset uskovat rahan autuaaksitekevään voimaan. Suomessa on pitkä talvi jolloin on liian pimeää ajatella".

Katselin netistä paluumuuttajan työttömyysturvaa. Sitä ei ole, 9 kuukauden karenssia ja sitä rataa. Ulkomaillahan kukaan ei ole kukaan kärsinyt vilua eikä nälkää koska ulkomailla ovat aina asiat paremmin kuin kotimaassa. Pitäähän porukanpettäjiä jotenkin rankaista niistä mahdollisista aurinkoisista päivistä joista he ovat nauttineet, juoden terassilla kalliita viinoja, taskut pullollaan rahaa. Ulkomaalla asuneet ovat saattaneet jopa kauhistella kotimaan järkyttävää verotusta ja pitää BB;ssä näytettävää seppo ja merja jokamiehen touhuilua merkityksettömänä roskana. Luu kurkkuun sellaisille ja heti, sanoo virkamies ja miettii tulevaisuudessa häämöttävää lomaviikkoa vaikkapa agadirissä.

Viime aikojen huono työtilanne saa miettimään kotimaahan palaamista. Gaijineille kun ei tahdo löytyä enää mitään käyttöä täälläpäin, monet tuttavat ovat tänä vuonna saaneet lopputilin (mitä ne lomarahat ovat?) ja lähteneet takaisin kotiin tai balillle kun Mitään ei näy horisontissa. Juttelin tänään liikekumppanin kanssa että jos vuodenvaihteeseen mennessä ei ala meno parantua, pakkaan sukset ja lähden kotiin. Sanoi että elä hyvä mies lähde. Hyvillä miehillä ei vain ole mitään käyttöä enää.

Sitten tulin kotiin ja katselin netistä noita työttömyysturvajuttuja ja mietin että mitenköhän ne ensimmäiset 9kk menevät ilman asuntoa ja rahaa. Ei välttämättä surkeus yhtään vähentyisi, pimeässä saisi istua jossain sukulaisten nurkissa ja yksi 'eiköhän sun pitäisi lähteä takaisin kotimaahan'-sanoja (anoppi) muuttuisi moneksi epäsuorasti äidinkielelläni 'eiköhän sun pitäisi painua helvettiin täältä'-sanojaksi.

Oletteko muuten huomanneet että homot eivät seurustele eikä heillä ole rakkauselämää? Mun viimeaikana kuulemat kommentit on ollu just sen tyylisiä että 'helppohan se on lähteä kun ei oo perhettä eikä mitään' vaikka ulkona ollaan oltu jo vuosia ja bo-yan kuva on lähetetty ja näin. Autappa jos olisi tyttöystävä niin kyllä olisi surkuttelua ja ymmärtävää nyökyttelyä että ai-jai kun on kova paikka.

Kukaan ei tykkää valittajasta. Mutta blogi on blogi ja joskus vituttaa. Ja kun välillä tuntuu että omilla sanoilla ei oo mitään kaikupohjaa, suomen puhuminen on vähän kuin puhuisi 80-luvun studiossa jossa jokikinen naula on eri painoinen.. Ei nää ymmärtäis jos ajais autolla ympäri korttelia ja soittais kovalla sitä Mikko Torvisen Viihdeorkesterin biisiä Haistakaapa Vittu. Tukholmassa joku saattais ymmärtääkin.