• Kirsikkavaras

Jo sunnuntai

Viikonloppu meni ihan hujauksessa ja aamulla taas aikaisin Mäntsälään. Huomenna on tiedossa tomaatin taimien koulimista ja omenapuiden leikkausta. Onneksi kovimmat pakkaset menivät ohi, joten ei tarvitse pistää viittä kerrosta vaatteita päällekkäin.

Tänään olisi pitänyt saada valmiiksi yksi kirjallisuustehtävä, mutta enpä vaan saanut sitä tehtyä. Ehkä sitten huomenna illalla.

Tulisipa jo kevät.

4 kommenttia

JPHki

11.2.2007 19:56

Näinkö varhain koulit jo tomaatintaimia? No miksipä ei, pitäisi kai minunkin kylvää tomaatit tulevalla viikolla.

Kirsikkavaras

11.2.2007 20:37

Koulimme koulumme tomaattiviljelmälle tulevia pikkutaimia. Kaupallisilla viljelmillä tomaatit laitetaan hyvissä ajoin kasvamaan. Taimet ehtivätkin venähtää pitkälle yli 10-metrisiksi sadonkorjuun loppuun mennessä. Uskokaa tai älkää. :)

sleepygay

11.2.2007 23:01

Kuulostaa tosi upealle. :)

Apoptoosi

11.2.2007 23:14

Kylläpä oliskin kivaa olla lämpimässä kasvihuoneessa mullantuoksussa, kun ulkona paukkuu pakkanen. Mä olen niin laiska, että ostan tomaatintaimet keväällä torilta. Ikkunalla niistä tulee kovin honteloita, vaikka 2/3 osaa voikin piilottaa maahan isuttaessa. Semmoinen ammattiviljelmä näyttää kyllä aika hurjalta syksyllä, kun siellä risteilee niitä monimetrisiä tomaatinvarsia alaslaskettuina ja vain jatkuvasti kohtai taivasta pyrkivinä.

Kysypä siellä koulussa miksi niitä omppuja leikataan nyt. Viimeisimpien näkemysten mukaan vanhoja puita leikataan elokuussa(eivät innostu kasvattamaan miljoonaa uutta piiskaa) ja nuoria puita vasta hyvin myöhään keväällä, kun nestevirtaukset jo alkaneet. Just hiljattain oli asiasta kaksi pitkää artikkelia Kauppa & puutarha - lehdestä. Myös suht tuoreessa Leif Blomqvistin Äppel i Norr - kirjassa oli tätä asiaa hyvin perusteltu.