Yhdysvaltalainen PEW-tutkimuslaitos on toteuttanut homoina, lesboina ja biseksuaaleina itseään pitävien aikuisten ihmisten keskuudessa kolmea tärkeää hetkeä koskevan tutkimuksen: ensimmäinen hetki, jolloin he kuvittelivat tuntevansa vetovoimaa samaa sukupuolta olevaan henkilöön; ensimmäinen hetki, jolloin he olivat varmoja homoseksuaalisuudestaan; ensimmäinen kerta, kun he kertoivat siitä ystävälle tai tuttavalle.
Miesten keskuudessa homoepäily syntyi keskimäärin 10 vuoden iässä, varmuus omasta homoseksuaalisuudesta 15 vuoden iässä, ja 18-vuotiaana siitä kerrottiin ystäville tai tutuille. Tytöillä ensimmäiset epäilyt syntyivät 13-vuotiaana, varmuus 18-vuotiaana ja 21-vuotiaana siitä kerrottiin ystäville.
Tutkimuksen mukaan nämä erot poikien ja tyttöjen välillä johtuvat länsimaissa yhteiskunnallisesti hyväksyttävistä tavoista. Tytöiltä kestää ehkä kauemmin tunnistautua lesboiksi, koska ei pidetä sopimattomana, että ystävättäret ylläpitävät voimakkaita fyysisiä kontakteja keskenään ja osoittavat ystävyyttään huomiota herättävästi.
Pojat sitä vastoin oppivat sangen varhain, ettei fyysisen kiintymyksen osoittamista heidän välillään katsota suopein silmin, ja niinpä he huomaavat pian, ettei vetovoima toisiin poikiin kuulu yhteiskunnan hyväksymään ystävyyden muotoon.
Tutkimus paljasti myös tuskin kuuden kymmenestä aikuisesta tutkimukseen osallistuneesta paljastaneen vanhemmilleen olevansa homoseksuaali. Vaikka enemmistö oli kertonut siitä muille tutuille tai ystäville, on huolestuttavaa, että 13 % aikuisista homo- ja biseksuaaleista ei ollut kertonut seksuaalisesta suuntautumisestaan kenellekään.
Washingtonissa sijaitseva tutkimuslaitos toteutti tutkimuksen netin kautta ja pystyi näin varjelemaan haastateltavien henkilöllisyyden, mikä lisäsi vastausten lukumäärää. Cornellin yliopiston psykologi Ritch Savin-Williams selittää, että tämänkaltaisten tutkimusten suurimpia vaikeuksia on saada tiedot kaikilta vielä kaapissa olevilta homoseksuaaleilta.