Ensimmäinen tunnettu homopari?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Ensimmäinen tunnettu homopari?

Faaraon manikyyrien hautapaikasta on tullut uusi pyhiinvaelluspaikka homoille. Käsien hoitajat elivät 4400 vuotta sitten, ja heidän kuvansa löytyy omasta manikyyrien kammiosta. Hauta on Sakkaran hauta-alueella lähellä porraspyramidia n. 35 kilometriä Kairosta lounaaseen.

Paikalliset turismiviranomaiset ovat kertoneet espanjalaiselle EFE-uutistoimistolle, että monet ulkomaiset turistit haluavat nähdä tämän hautakammion ja otaksuvat, että kyseessä olisi homoparin hauta. He elivät 5. Dynastian aikaan. Viranomaiset kuitenkin torjuvat jyrkästi puheet homoudesta, ja kynsin hampain pitävät kiinni siitä olettamuksesta, että he olivat vain hyviä ystäviä. Esim. viikko sitten oli valtava työ vakuuttaa kaksi australialaista turistia siitä, että kyseessä oli vain ystävyys.

Kammion seinällä olevassa kuvassa näkyy kaksi toisilleen läheistä miestä. Hauta on korkea-arvoisten käsityöläisten hauta. Se on valmistunut vuosien 2380 ja 2320 e.Kr. välillä. Kun uutinen homoparista levisi, pidettiin walesilaisessa yliopistossa konferenssi. Kuvassa miehet ovat epätavallisen läheisiä. He koskettavat toisaan nenällään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Matkailuviranomainen sanoo, että nyky-Egyptissäkin on tapana, että miehet halailevat. Viranomaiset sanovat, että ainakaan vielä ei hautakammiota suljeta vaikka se jo onkin jossain määrin homoturistein pyhiinvaelluspaikkana.

(Hatter.hu)

6 kommenttia

En tiedä, mistä unkarilainen sivusto Háttër.hu on uutisensa hankkinut, mutta arvelinkin, että sinä, Martin, otat kantaa asiaan. Hyvä, että asia selviää. Toisaalta harmi, ettei tässä nyt mitään sen ihmeellisempää ollut.
Lähteemme muinaisesta Egyptistä koskien homoseksuaalisuutta ovat hyvin vähäiset. Niitä ovat:
- kertomus Nefer-ka-Re:n (eli Pepi II:n) ja hänen kenraalinsa Sa-senetin rakkaussuhteesta.
- mytologinen kertomus kahdesta jumalasta: Osiriksen pojan Horuksen ja tämän kilpailijan Osiriksen veljen (ja murhaajan) Sethin valtataistelusta, jossa Seth pakottaa Horuksen seksiin kanssaan - hänelle huonoin seurauksin. Tämä Uuden valtakunnan ajalta oleva hieraattinen teksti on selkeä "selitys" Egyptin kuninkaiden vallanperimysjärjestykselle, jossa edellisen kuninkaan poika (EI veli) perii vallan.
(- edelliseen tarinaan on löydettävissä viittaus jo Vanhan valtakunnan aikaisesta Pepi I:n pyramiditeksteistä ("hänen (s.o. Sethin) siemen Horuksen peräaukossa"). Samoin yhdessä Keski-Valtakunnan aikaisessa papyruksessa (valitettavasti hyvin huonosti säilynyt) on viittaus tähän tapahtumaan ("Sethin majesteetti sanoi Horuksen majesteetille: "Kuinka kauniit ovat pakarasi!") ).
- Kuolleiden kirjassa oleva nk. "negatiivinen synnintunnustus", jossa kuollut vakuuttaa yhdessä näistä 42 vakuutuksestaan, että ei ole harrastanut seksiä rattopojan kanssa.