Sisäministeri Räsänen ohjeisti kirkkoa avioliittoasiassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 41
Päivi Räsänen (kuva: Vaeltaja2006)

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) esitti tiistaina valtioneuvoston tervehdyksen Turussa kokoontuvalle kirkolliskokoukselle. Räsänen käsitteli puheessaan myös tasa-arvoisen avioliittolakia ja sen vaikutusta kirkkoon.

Räsänen sanoi, että Pohjoismaissa yhteiskunnan avioliittolainsäädäntö ja kirkon avioliittokäsitys ovat kulkeneet käsi kädessä vuosisatoja.

- Siksi ei ole ihme, että on hyvin vaikeaa jättää hyvästit tälle yhteydelle, jos avioliitolain muuttaminen sukupuolineutraaliksi etenee loppuun asti. Kirkko kuitenkin säilyttää vapautensa varjella aarteitaan vaikka yhteiskunta niistä luopuisikin, sanoi Räsänen.

Räsänen sanoi puheessaan, että avioliittolain muutos on konkreettinen esimerkki siitä, että emme enää elä kristillisessä yhtenäiskulttuurissa.

- Avioliittolain muutoksen vaikutusta kirkkoon ei ole syytä vähätellä. Se tulee haastamaan kirkon eri tavalla kuin mikään aiempi yhteiskunnallinen muutos. Siitä selvitäkseen kirkon tulee vahvistaa identiteettiään itsenäisenä kristillisenä yhteisönä, kuten kirkkolaissa on linjattu: ”Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä luterilaisissa tunnustuskirjoissa.” Tältä pohjalta kirkko palvelee myös yhteiskuntaa parhaalla mahdollisella tavalla, sanoi Räsänen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Toimitusministerin ja valtioneuvoston asettaman kirkolliskokousedustajan roolissa pitämässään puheessa Räsänen myös ohjeisti kirkkoa torjumaan avioliitton yhdenvertaisuuskehityksen kirkon piirissä.

- Kirkon sisällä tarvitaan rohkeutta säilyttää linjansa avioliitosta yhden naisen ja yhden miehen liittona, kun paine näistä luopumiseen kasvaa. Eduskunta tai lainsäädäntö ei suoranaisesti tätä painetta aiheuta, mutta eduskunnan päätöstä tullaan käyttämään kirkkoa ja sen yhtenäisyyttä vastaan, sanoi Räsänen.

Kirkolliskokouksessa on määrä käsitellä edustaja-aloitetta, jossa ehdotetaan arviointiprosessin käynnistämistä avioliittolain muuttamisen vaikutuksista kirkkoon ja kirkon vihkimiskäytäntöihin.

EVL: Sisäministeri Päivi Räsäsen puhe evankelis-luterilaisen kirkon kirkolliskokouksessa tiistaina 5.5.2015

41 kommenttia

Voi Pämppä kuule, kun se pakanallisen kristillisen luonnoton avioliitto-uskomus ei ole mitään FennoSkandinaavisen perinteistä, vaan ihan pelkkää tuontitavaraa tuolta itäisen Välimeren pakanakansoilta.

Sen sijaan tiedetään hyvinkin että Euraasiankin perinteisillä suomalais-ugrilaisilla luonnonkansoilla on pariuduttu ihan miestenkeskenkin ja naistenkeskenkin ja toimittu esim. parantajina, ihmisyhteisöjen hyväksi, eli entisaikojen lääkäreinä.
Joten lastenlääkäri Räsänen, kunnioitahan ammattisi perinteitä, rakkaus-avioliitto -asioissakin, eikä niitä luonnottomia kristinuskomuksia.

Eheytetään avioliitto, sen luonnollisiin perinteisiin ja vapaudutaan pakanallisen kristillisestä, kristillisen rakkaus-kielteisestä muotioikkuvaiheesta : )

Vai haluavatko Räsänen ja pappimiehensä poppoineen olla aina vaan viha-uskontonsa luomia rakkaus-arvioliitto-kielteisyyden edustajia maan päällä?

Kommenttia muokattu: 05.05.2015 klo 21:47
Alkaa toimitusministeristön päivät olla luetut, joten olikohan tämä nyt sitten se Päivi 33 1/3 - The Final Insult. Toivottavasti oli. Tämä alkaa saada jo sellaisia piirteitä, että seuraavaksi paetaan metsiin ja aletaan sissisota, mutta mitään ei saa muuttaa.

Mahtaakohan nyt lopettelevan hallituksen "isä" siemailla iltaisin miestä väkevämpää ja miettiä, että miten hitossa kaikki meni päin hanuria? Syytä olisi.